Kerkdorpen Herpen

Herfststruintocht door de oude Maasbocht bij Keent

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

KEENT - Brabants Landschap verzorgt zondag 8 december weer een struintocht door de verruigde uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent (tussen Ravenstein en Grave). Bijzondere aandacht tijdens deze herfstachtige natuurwandeling met gids, gaat uit naar de Taurossen en de Exmoorpony’s. Deze dieren vormen de kuddes die het natuurgebied begrazen. De wandeling met gids begint om 10 uur in het infopunt van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. Tijdens de wandeling komen ook de natuurontwikkeling en de waterveilgheid aan de orde. (foto: René van den Heuvel)

Deze maandelijkse struintocht, Rondje Keent, gaat vooral over onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de grote grazers in het gebied. Start is om 10 uur bij het infopunt en de tocht duurt tot 12.30 uur. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Na afloop is er koffie, thee of chocolademelk in het infopunt. Aanmelden is niet nodig.

Hand in hand
In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa. De runderen zorgen samen met de Exmoorpony's ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en nieuwe natuur een kans te geven.

Voor vragen over deze wandeling kunt u contact opnemen met René van den Heuvel, coördinator infopunt Keent, tel. 06-57 01 83 01 of via email: info.keent@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties