Kerkdorpen Herpen

Petjesbar Overlangel volledig verwoest - 'Dit is een ramp voor het dorp' (update 8)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OVERLANGEL - In de Petjesbar aan de Dr. Ruijsstraat in Overlangel woedde in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 augustus een grote uitslaande brand. Brandweerkorpsen uit de hele regio rukten met groot materieel uit om het vuur te blussen, maar konden niet voorkomen dat het café volledig in de as werd gelegd. 

De brand ontstond rond 4 uur 's nachts, de oorzaak is nog niet bekend. Er vielen geen gewonden. 

Update 6.20 uur: de brandweer heeft het vuur nog altijd niet onder controle. De brand is inmiddels opgeschaald naar 'zeer grote brand'. 

Update 7.01 uur: de brandweer heeft het vuur grotendeels kunnen bedwingen, maar de rookontwikkeling is nog altijd enorm. Omwonenden wordt dan ook geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. 

Update 8.30 uur: de brandweer heeft het vuur volledig onder controle en geeft het sein 'Brand meester'. 

Update 9.30 uur: "Er is geen asbest aangetroffen", laat de gemeente Oss weten. Wel is er sprake van instortingsgevaar. "Politie, OIVD en brandweer bekijken hoe ze het pand in stukjes kunnen afbreken om instorten te voorkomen." Als bewoners klachten hebben naar aanleiding van de rook, dan kunnen ze zich melden bij de overlegcontainer van de brandweer. Die staat in de Brinkstraat. Bewoners van de panden Doctor Ruijsstraat 17 en 19 in Overlangel zijn geëvacueerd en hebben onderdak. 

Update 11.50 uur: Mogelijk is de brand aangestoken, meldt de politie. "Forensische rechercheurs doen onderzoek op de locatie om te kijken of er sporen worden gevonden die in de richting van brandstichting wijzen." 

'Ramp voor het dorp'
“Het begon iets voor vieren met een enorme knal”, vertelt buurtbewoner Harry Megens. “Toen ben ik mijn bed uitgevlogen en gaan kijken wat er aan de hand was. Toen stond alles al in lichterlaaie.”
“Een ramp voor het dorp”, noemt Megens de brand. “Een paar jaar geleden hebben we hier de school moeten sluiten en dat was al een enorme aderlating voor wat betreft de leefbaarheid van Overlangel. De Petjesbar betekende het sociale trefpunt voor elke manifestatie. Feesten, carnaval, huwelijken werden allemaal centraal hier gevierd, maar bijvoorbeeld ook een koffietafel na een begrafenis. Het was eigenlijk de enige plek waar je een flink aantal mensen in kwijt kon.”

Geschokte reacties

Op internet wordt geschokt gereageerd op het afbranden van de Petjesbar, die door velen werd beschouwd als het kloppende hart van Overlangel. 'Verschrikkelijk, een heel gemis voor het dorp', vindt Anita de Haas. 'Jeugdsentiment... afgebrand', treurt Lieke Honcoop. 'Vreselijk! Dit raakt de gemeenschap in het hart', geeft Alfons Prinssen aan. 'Veel van de historie van Overlangel, Neerloon en Keent is in rook opgegaan. Wat ontzettend jammer', reageert Tiny School. Martijn Tonies spreekt van 'een aderlating voor Neerloon, Overlangel en Keent' en politieke partij VDG noemt de brand in Overlangel 'verschrikkelijk voor de gemeenschap'. (foto's: Marco van den Broek)

|Doorsturen

Tiny School

2017-08-09 07:35:47

Veel van de historie van Overlangel, Neerloon en Keent is in rook opgegaan. Wat ontzettend jammer.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties