Kerkdorpen Herpen

Grote grazers Keent staan weer op het droge (update 2)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

KEENT - Ter hoogte van de Oude Maasweg in Keent verkeert een aantal grote grazers in nood door het almaar stijgende waterpeil. De runderen staan momenteel nog op een heel smal stukje gras en worden volledig omringd door het water in de Oude Maasarm. De dieren kunnen geen kant meer op. De kudde wordt beheerd door de Stichting Taurus.

Rudy van Haren uit Balgoij legde de situatie vast op de foto. "Het is triest om dit te zien. De Stichting Taurus vindt dit blijkbaar normaal, maar echte boeren krijgen hier hartklachten van. Die koeien staan op een smalle strook omgeven door water, vannacht stroomt alles onder", luidt Rudy de noodklok. "Als dit vee van een echte boer was, zou hij ongetwijfeld een dikke boete krijgen van de NVWA."

Update dinsdag 20.00 uur: "Er bestaat geen verdrinkingsgevaar voor de grazers in Keent, de dieren kunnen goed zwemmen", laat een woordvoerster van Stichting Taurus dinsdagavond weten. "Wel gaan we morgen, wanneer het water naar verwachting een beetje is gezakt, proberen om de dieren met hooi naar een drogere plek te lokken."

Update woensdag 15.00 uur:
De drie stieren staan inmiddels weer op het droge. Een van de beesten was afgelopen nacht al zelfstandig naar het droge gezwommen, de twee andere zijn woensdagmiddag door medewerkers van Stichting Taurus naar het vasteland gelokt.

|Doorsturen

Robert

2020-03-10 20:53:08

Een aantal weken gelden heeft er ook stier op de zelfde strook gestaan, ook toen was deze geheel omringd door water. Het beest is toen uit zich zelf naar het vaste land gelopen. 
meneer van Haren zou beter eerst een met de stichting Taurus kunnen bellen alvorens hij de pers erbij haalt.

of kijken wat de waterstanden doen in de Maas.

Peter

2020-03-11 08:44:16

Wat is het probleem Robert? Meneer van Haren geeft aan dat als een boer dit zou doen dan zou hij een boete krijgen. Daar heeft hij gewoon gelijk in.

Daarnaast mag iedereen een mening hebben over de Stichting Taurus en hoe goed/slecht die voor de dieren zorgt. Als jij vind dat ze er erg goed voor zorgen dan behoor jij bij de minderheid.

anton coolen

2020-03-11 16:23:58

Hedenmiddag 14.30 uur , met genoegen gekeken (uiteraard met verrekijker) hoe de grazers door het water badend zich hebben aangesloten bij de kudde. Het water is aldaar heel ondiep.

Was aandoenlijk en zeker niet dieronvriendelijk of triest.

Wat een prachtig gebied.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties