Kerkdorpen Herpen

Leef verBorge Dromen

Filmmaker en muzikant Borge Ring centraal in nieuwe productie Theater Overlangel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OVERLANGEL/NEERLOON - Stichting Muziektheater Maasmeandering (MTM) komt van 20 tot en met 23 april 2017 met een nieuwe productie. Na succesvolle voorstellingen in 2009 (Maastrimuze) en 2013 (In Vuur en Vlam) wordt het de derde voorstelling van totaaltheater waar de stichting voor tekent. Dit keer staat het leven van muzikant en filmtekenaar Borge Ring uit Overlangel centraal. De productie krijgt de titel mee: Leef verBorge Dromen.

De inmiddels 95-jarige Borge Ring, die geboren en getogen is in Denemarken, heeft zowel in de jazzmuziek als in tekenaars- en filmkringen zijn sporen verdiend. Het meest bekend werd hij als striptekenaar en maker van animatiefilms. Voor Anna en Bella ontving de kunstenaar een Oscar. Hij werkte over de hele wereld maar woont inmiddels met zijn echtgenote, de kunstenares Joanika Ring, al meer dan dertig jaar in Overlangel.
Initiator en stimulator van de productie, Walther van den Broek, heeft zich sterk ingeleefd in de persoon van Borge Ring. Door zijn vele gesprekken heeft hij een goed beeld gekregen van diens artistieke kwaliteiten en innemend karakter.

Talent van eigen bodem
Stichting MTM wil zoveel mogelijk met talent van eigen bodem de reeks voorstellingen verwezenlijken. De crew van toneelspelers, muzikanten, dansers en zangers zullen dit muziektheater vorm geven. De artistieke leiding daarvan is in professionele handen van theatermaker Carel van Vliet en muzikaal leider Stanley Stokkermans.
Van den Broek, die tekent voor het script, vertelt dat het leven van de kunstenaar, met al zijn hoogte- en dieptepunten, wordt verbeeld. Daarnaast is er ook nog ruimte voor fictie. “Borge Ring is een voorbeeld van iemand die initiatief durfde te nemen, zijn kansen te grijpen en dromen te volgen”, zegt Van den Broek. “Dit spreekt ook jongeren aan die wij heel graag in de productie willen betrekken.” Toneel, muziek in vele stijlen, zang en dans vormen de ingrediënten van dit theaterstuk dat vier keer wordt opgevoerd in een tot schouwburg omgebouwde landbouwschuur aan de Vlierbosstraat in Neerloon.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties