Kerkdorpen Herpen

Vanuit Emmausklooster Velp

Dauwtrapwandeling door natuurgebied Keent

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP/KEENT - Zien hoe de zon opkomt boven natuurgebied Keent, ervaren hoe de natuur ontwaakt in de zeer vroege ochtend en vooral genieten van de stilte en rust. Je kunt het meemaken op Hemelvaartsdag 30 mei tijdens een dauwtrapwandeling door natuurgebied Keent vanuit klooster Emmaus in Velp. Na de wandeling met natuurgidsen staat er in het klooster een lekker ontbijt klaar met lokale producten.

Zonsopgang bij het Emmausklooster in Velp. (foto: René van den Heuvel)

De wandeling is een gezamenlijk initiatief van Brabants Landschap, Avant Spirit (beheerder Klooster Emmaus) en natuurvereniging IVN Grave. Ervaren natuurgidsen begeleiden de wandeling die een half uur voor zonsopgang om 05.45 uur start op de parkeerplaats bij klooster Emmaus, Basilius van Bruggelaan 4 in Velp.

De dauwtrapwandeling, een eeuwenoude traditie, duurt twee uur en gaat over de Maasdijk bij Velp en vervolgens door natuurgebied Keent. Vaak ook over onverharde koeienpaden en struinend door de natuur. Onderweg is er aandacht voor de natuur en de grote grazers in het gebied. Na de wandeling kan men ontbijten in het eeuwenoude klooster Emmaus. Het ontbijt is samengesteld door vrijwilligers in het klooster met lokale producten. Voor belangstellenden is er na het ontbijt ook mogelijkheid voor een korte meditatie.

Voor deelname aan de dauwtrapwandeling kan men zich aanmelden bij Avant Spirit, Mark van der Linden, secretariaat@avantspirit.nl of 06-24544839.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties