Herpen

INGEZONDEN: Sonnewende Herpen

Door Chris Dalm

Onder de kop “Maasland Herpen grondig gerenoveerd” in de krant van 13 maart j.l. las ik het verhaal van de renovatie van genoemd zorgcomplex. Wat ik mis in dit verhaal, het gevolg voor de 18 wooneenheden van De Sonnewende. Dit is namelijk een zogenoemd aanleuncomplex waar ik ook bewoner ben. De belangrijkste reden om hier te komen wonen is het 'aanleunen' aan een zorgcomplex, dus toekomstgericht. Met mij geldt dit denk ik voor velen die hier wonen.

Tot op de dag van vandaag maakt woningstichting Mooiland reclame voor de woningen waar 60+ voorrang heeft. Ik citeer: "de woningen zijn rollator of rolstoeltoegankelijk. In het complex is een lift aanwezig. De bewoners van Sonnewende kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke voorzieningen in Zorgcentrum Maasland; de ontmoetingsruimte waar diverse activiteiten worden georganiseerd, een binnen- en buitentuin, een winkel en een fietsberging." 

Op dit moment zijn er bewoners die mee aan tafel gaan (mee eten) enkele dagen per week. We hebben een sleutel van de gang naar Maasland, maar dat is straks dus afgelopen, de deur gaat letterlijk op slot. Ik heb zowel aan Maasland als aan Mooiland gevraagd hoe de situatie eruit gaat zien voor ons.

Antwoord Mooiland:
“Op het moment dat Maasland dicht gaat zijn hier helaas geen rechten aan verbonden. Dit is een dienst waar nu gebruik van mag worden gemaakt maar Maasland kan hierin eigen plannen volgen. Maasland heeft mij belooft tijdig de bewoners te informeren over het sluiten van deze voorziening. Helaas komt hier niets voor in de plaats”.

Ik ben van mening dat dit niet zomaar kan. Mijns inziens dient Mooiland voor iets plaatsvervangends te zorgen. Maar we worden gewoon aan ons lot overgelaten. Er zit dus maar één ding op; verhuizen naar een aanleunwoning waar we niet weggecijferd worden. Of gaat 't overal zo?

Chris Dalm

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties