Herpen

De Herpse Nijmeegse Vierdaagse

Door Wilhelmine en Johan van Luijtelaar van Arenalokaal.nl

Zouden we met de honderdste 4-daagse eens een keer meedoen? Ach ja, we proberen het. We schreven ons in en we ontvingen bericht dat zeer velen mee wilden doen en dat wij als nieuwkomers pas als laatsten ingeloot zouden worden. De kans op deelname was niet groot.

Wat een verrassing toen wij bericht ontvingen dat een van ons ingeloot was. Drie uur later bleek dat ook de ander ingeloot was. We hadden het niet verwacht. Wat nu? We gaan ervoor! De 400 voorgeschreven kilometers als oefening stonden ons te wachten. Wij aan de slag. We hebben onder meer de hele Maashorst verkend (wat is die prachtig!) en drie van de 4-daagse routes.
In een krantje lazen wij een berichtje van De Kartrekkers die met hun vrijwilligers de vierdaagselopers ondersteunen. Door inschrijving en een kleine financiële bijdrage konden wij gebruik maken van hun diensten. Dat hield in dat wij tijdens elke dagtocht mochten rekenen op twee of drie posten waar soep, koffie, thee, frisdrank en bananen verkrijgbaar zouden zijn.

De eerste dag van Elst was warm en vanwege de smalle wegen en het trage tempo was de tocht uitputtend. Hoe verwachtingsvol zagen wij uit naar de mooie Herpse vierdaagse vlag langs de weg met een standje. Daar aangekomen werden we hartelijk verwelkomd door leden van De Kartrekkers en vrijwilligers. 'Hoe is met jullie?' 'Hier is een stoel, ga zitten.' 'Wat kunnen we jullie bieden?' Uit de vele aanbiedingen kozen we om te beginnen tomatensoep met balletjes. Dat was een opkikker. Daar kwam je van bij. Vervolgens werd ons nog gevraagd of we nog wat wilden drinken. De ontvangst: zo gastvrij, bezorgd en meelevend. In één woord: geweldig! Onderweg naar de volgende post hebben we enthousiast over de 4-daagse post van Herpen gesproken.
De volgende dagen waren de posten evenzeer geweldig met steeds een wisselde bezetting. Op de derde dag hebben we nog dankbaar gebruik mogen maken van een voetbehandeling op de post. Eén voet had wat ondersteuning nodig. Geweldig dat daarvoor ook in was voorzien. Om tegemoet te komen aan de wensen van de lopers, is er blijkbaar door de jaren heen een hele brok ervaring opgedaan bij De Kartrekkers en hun vrijwilligers.

Zaterdagmiddag 23 juli was er nog een gezellig samenzijn bij Thekes met de lopers, De Kartrekkers en hun vrijwilligers. Ook de Herpse burgemêster Roy van Thiel kwam ons feliciteren. De 4daagse was mede door de goede zorg van de Herpense verzorgers met hun sponsors voor ons een prachtige ervaring om de 4-daagse ook eens van de binnenkant te ervaren.

Wilhelmine en Johan van Luijtelaar

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties