Herpen

CDA-raadslid Sidney van den Bergh organiseert rondetafelgesprekken

'Ik wil een echte volksvertegenwoordiger zijn'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN/HERPEN - Sidney van den Bergh is in de gemeente Oss raadslid namens het CDA. Hij bemachtigde zijn raadszetel met voorkeursstemmen na een actieve campagne in Ravenstein, Herpen en de omliggende kerkdorpen. Dit heeft hij onder meer bereikt door met de mensen te gaan praten en echt naar hen te luisteren. In tegenstelling tot het algemene beeld van politici blijft Sidney ook na de verkiezingen de inwoners van zijn gemeente opzoeken om op te halen wat er leeft. De komende periode vinden meerdere rondetafelgesprekken plaats over actuele thema's.

Sidney is met een duidelijk beeld en ideaal aan zijn raadslidmaatschap begonnen. “Ondanks dat het CDA veel in het coalitieprogramma heeft kunnen zetten, ga ik me niet verstoppen op het gemeentehuis”, zegt hij. “Ik wil een echte volksvertegenwoordiger zijn. Dan moet je in dialoog gaan met inwoners. Samen kunnen we vorm en kleur geven aan de toekomst en op die manier wil ik het de komende vier jaar een gezicht geven. Daarom blijf ik naar de mensen toe komen. De komende periode zijn er zeven tot acht bijeenkomsten op basis van diverse thema's. Dit keer pak ik het samen met mijn partijgenoten op.”

Als raadslid omschrijft Sidney zichzelf als realistisch met ambitie. “Het is heel eenvoudig om een zwart-wit beeld te schetsen”, baalt hij, “maar zo zit de maatschappij niet in elkaar. We komen vaak uit in het midden. Je moet kijken naar het beste idee en niet vastklampen aan uitersten. Ik zie het als mijn taak om verschillende mensen en ideeën bij elkaar te brengen, zodat we er samen uitkomen. Dat heeft een saai imago, maar het is juist heel hard nodig en daar wordt de wereld een beetje beter van. Dat is waar het CDA voor staat, niet alleen praten maar ook luisteren.

Leefbaarheid kernen
Een belangrijk speerpunt voor het CDA is de leefbaarheid van kleinere kernen en dan met name op het gebied van woonmogelijkheden. “Dat onderwerp moet nog nadrukkelijker op de agenda”, vindt Sidney. “In Macharen willen we de bewoners met een prijsvraag uitdagen om een plan te bedenken voor het bebouwen van het voetbalveld. Het hoeft echt niet tot in detail uitgewerkt te zijn, maar we zijn benieuwd wat mensen daar graag zouden zien. Een lokale jury kiest het beste idee uit en dat gaan we samen met de inwoners aanbieden aan de wethouder. Op deze manier zijn inwoners echt bezig met hun eigen omgeving. Bij succes kunnen we dit thema ook in andere kernen oppakken.”

Religieus erfgoed
Ook het religieus erfgoed ligt Sidney nauw aan het hart. “We hebben ons hard gemaakt voor een visie op kerken en moskeeën gekoppeld aan een strategisch plan”, licht hij toe. “Dus niet alleen de huidige situatie beschrijven, maar ook hoe we ermee omgaan op het moment dat er verandering in komt. Hoe kunnen we een herkenbaar en vertrouwd gebouw bewaren voor een gemeenschap. Als CDA hebben we ons daarvoor ingezet. Het is fijn dat het college van B en W het dan oppikt. De volgende stap is in gesprek gaan met mensen in de wijk of buurt en parochianen om samen op te schrijven wat belangrijk is.”

Familiebedrijf en MKB
Sidney heeft altijd een zwak gehad voor het midden- en kleinbedrijf. “Dat is pas echt ondernemerschap”, stelt hij. “Die mensen moeten hard werken, hebben geen tijd voor veel bijeenkomsten en doen vaak alles zelf. Ik ga iets bedenken om toch met ze in gesprek te raken en de behoeftes te peilen. Oss heeft veel aandacht voor het centrum en grote bedrijven. Dat is goed, maar we kunnen dat rijtje compleet maken door ook kleinere ondernemingen toe te voegen.”

Schaijk
Tot slot volgen Sidney en het CDA de discussie over het herindelen van Landerd met belangstelling. “Bij zo'n belangrijke beslissing moet je eigenlijk de inwoners betrekken”, zegt hij. “Ik zou graag in gesprek gaan met de mensen uit Schaijk om met hen van gedachten te wisselen over de gang van zaken. Wij horen toch warme geluiden uit Schaijk over Oss.

Sidney van den Bergh van CDA Oss is te bereiken op 06-15018137 en via sidneybergh@cdaoss.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties