Herpen

Herpinia-aanvaller Jelco Danen hoopt blessureleed achter zich te kunnen laten

‘Ik heb de laatste jaren weinig wedstrijdritme op kunnen doen'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN – Een zware kruisbandblessure in 2018, gescheurde enkelbanden in 2019, een scheurtje in de hamstring twee weken geleden en natuurlijk de langdurige voetballoze coronaperiode... Herpinia-aanvaller Jelco Danen (27) speelde de afgelopen drie jaar niet zo veel wedstrijden. De Herpenaar hoopt het vele blessureleed echter snel achter zich te kunnen laten en ziet het nieuwe seizoen voor de rood-zwarten positief tegemoet. “Ik denk dat we dit jaar leuk mee kunnen draaien in de vierde klasse.”

Danen is een Herpiniaan in hart en nieren. “Ik heb mijn hele leven voor de club gespeeld, op een uitstapje van twee jaar in de jeugd bij TOP Oss na”, vertelt hij. Na die twee jaar bij de E- en D-pupillen van de Osse BVO kon Jelco als talentvolle jeugdspeler naar diverse clubs, maar koos hij voor een terugkeer bij Herpinia. “Lekker voetballen in je eigen dorp en met je vrienden, dat is toch het mooiste.”

Kampioenschap
Een van de absolute hoogtepunten in zijn Herpiniatijd is de titel met het eerste elftal in 2016, waarbij Jelco als invaller scoorde tijdens de kampioenswedstrijd. “Dat was natuurlijk geweldig, maar er is eigenlijk altijd wel iets te doen bij Herpinia. Dan spelen we weer tegen degradatie, dan weer voor promotie. We zijn de afgelopen jaren van de tweede naar de vierde klasse gegaan en hebben zelfs een jaar in de vijfde klasse gespeeld. Gelukkig keerden we toen binnen een jaar weer terug in de vierde klasse. Daar horen we ook thuis.”

Blessures
De afgelopen drie seizoenen werd Danen geteisterd door blessureleed. “In 2018 scheurde ik mijn kruisband af en daardoor lag ik er een jaar uit. Daarna heb ik een deel van het seizoen gespeeld, maar toen scheurde ik mijn enkelbanden. Dat kostte me ook weer een paar maanden. Tel daarbij de coronaperiode op en je zult begrijpen dat ik de laatste jaren weinig wedstrijdritme heb kunnen opdoen.”

Jelco startte onlangs vol goede moed de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar twee weken geleden liep de pechvogel een klein scheurtje in zijn hamstring op. “Dat lijkt gelukkig mee te vallen en ik verwacht maar een paar competitieduels te hoeven missen.”

‘Wisselvallig’
Herpinia kende geen vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Jelco: “We hebben de nodige personele problemen gehad en zijn niet echt compleet geweest. De resultaten in de voorbereiding waren mede daardoor wisselvallig: twee bekerwedstrijden verloren en één bekerwedstrijd en oefenduel gewonnen. Maar nu iedereen op de weg terug is, zie ik de nieuwe competitie toch wel met vertrouwen tegemoet. “Ik denk dat we leuk mee kunnen draaien in de vierde klasse en dat we in ieder geval zullen wegblijven uit de gevarenzone.”


 

Supportersclub verkoopt seizoenkaarten en houdt Herpinia Poel
HERPEN - De supportersclub van Herpinia verkoopt weer seizoenkaarten voor de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Hiermee heb je toegang tot de 13 duels die de club op sportpark De Wilgendaal afwerkt.

Kinderen tot en met 12 en 65-plussers betalen 7 euro, van 13 tot en met 64 jaar ben je 22,50 kwijt. Mensen die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met Rob van Rooij via 0486-411320. Seizoenkaarten bestellen kan tot en met zaterdag 2 oktober. Deze kunnen zondag 3 oktober voorafgaand aan de wedstrijd Herpinia-Vesta'19 in de kantine worden opgehaald.

Herpinia Poel
De supportersclub organiseert ook weer de Herpinia Poel. Iedereen kan meespelen voor 5 euro. Schrijf je in op www.herpinia.nl. Meedoen aan de Herpinia Poel kan nog tot 3 oktober 14.30 uur. Dat is de tweede speeldag van het nieuwe seizoen. Die dag speelt Herpinia 1 thuis tegen buurman Vesta'19.


Spaar Herpinia gezond bij Plus Van den Berg
HERPEN - Tot en met zaterdag 13 november ontvang je bij de Plus-supermarkt in Herpen sponsorpunten. Deze sponsorpunten kun je sparen voor verenigingen in Herpen. Ook Herpinia doet hieraan mee. Supporters van de club kunnen hun punten aan Herpinia schenken. Met de actie 'Spaar je club gezond' geeft Plus clubs en verenigingen een (financieel) steuntje in de rug.

Tot en met zaterdag 13 november
Tot en met zaterdag 13 november ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen, en bij geselecteerde actieproducten, een sponsorpunt. Dit is een voucher met een unieke code. Deze code kun je activeren op de actiesite Plus.nl/sponsorpunten en vervolgens bepaal je zelf aan welke club of vereniging je de sponsorpunt(en) schenkt. Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro's dat oplevert voor de kas van jouw club. In totaal doen duizenden clubs en verenigingen mee aan de spaaractie verdeeld over 268 Plus-winkels. Het totale sponsorbedrag dat wordt verdeeld is ruim 3,2 miljoen euro.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties