Herpen

Op zaterdag 7 september

Hollandse Avond bij Thekes Herpen met Corry Konings

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN – Zaal Thekes aan het Alard van Herpenplein 9 in Herpen vormt zaterdag 7 september weer het feestelijke decor voor de Hollandse Avond. Grote publiekstrekker op het muziekfestijn is de ‘Koningin van het Levenslied’, Corry Konings. Verder is er een optreden van Mike Kanders en is ook discotheek Van Gogh van de partij. Kaarten voor de Hollandse Avond zijn in de voorverkoop voor 10 euro verkrijgbaar via www.Thekes.nl en voor 15 euro aan de dagkassa.

Al op 15-jarige leeftijd is Corry Konings de zangeres van De Mooks. Ze wordt ontdekt door Ries Brouwers, die haar voorstelt aan Pierre Kartner. Deze koppelt haar vervolgens aan de band De Rekels. Als Corry en de Rekels maken zij vooral furore met het lied Huilen is voor jou te laat uit 1970. Dit nummer is tot 2013 (43 jaar lang) de grootste Nederlandstalige hit in de Top 40 aller tijden. Solo scoort Corry met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je moedertje en Adios Amor.

Konings heeft ook een kleine filmrol op haar naam staan: in 1974 speelt ze zichzelf in de film De vijf van de vierdaagse. Ze treedt op tijdens een Vierdaagse-feest, waar enkele van de hoofdpersonen uit het verhaal naartoe gaan. Ze zingt het speciaal voor de film het door Pierre Kartner geschreven lied Breng mij nog eenmaal naar huis.

Expeditie Robinson
In augustus 2018 wordt bekend dat Konings een van de deelnemers is aan het negentiende seizoen van het televisieprogramma Expeditie Robinson. Ze houdt het in totaal vijftien dagen uit. Een dag voor de samensmelting verliest ze een proef en moet ze als achtste deelnemer weg. Ze eindigt op de veertiende plaats. Door haar deelname aan het programma komt Konings weer in de schijnwerpers, met vele nieuwe optredens tot gevolg.

In 2019 zit de ‘Koningin van het Levenslied’ precies 50 jaar in het muzikale vak.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties