Herpen

Herpinia viert uitbundig haar 90ste verjaardag

Door VV Herpinia

HERPEN - In het weekend van 28 tot en met 30 september vierde voetbalvereniging Herpinia uitbundig haar 90ste verjaardag. Vele mensen kwamen op de diverse activiteiten af. Daarnaast was er heel veel belangstelling voor de oude foto’s en verhalen die in het clubhuis tentoongesteld werden. Een rijke historie lag ter inzage.

Op vrijdag konden alle leden van zowel Herpinia als de supportersclub en andere belangstellenden een groots feest vieren met de band PROOST en DJ Sonny Boeijen. In een goed gevulde en mooi versierde feesttent werd er goed gefeest die avond.

Freestyle voetbalclinic
Op zaterdag was het feest voor alle jeugdleden, dat begon met een heerlijk diner gevolgd door een freestyle voetbalclinic. Wereldkampioen Panna Jeand Doest en Freestyle kampioen Tom V trokken veel belangstelling naar sportpark De Wilgendaal. Een mooie voorstelling werd aan het publiek getoond.
In de avonduren was het weer een groots feest in de tent waar iedereen van de band Jackfire kon genieten die een prachtige lichtshow met een echt vliegtuig opvoerden, een waar spektakel. Daarna volgde een weergaloos optreden van zanger Kafke en voor de derde helft zorgde The Allstarz: gezelligheid tot in de late uurtjes.

Brunch
De zondagmorgen begon met een heerlijke brunch voor zo’n 400 gasten bij Herpinia. Tijdens deze brunch bracht muziekvereniging St. Hubertus een muzikale hulde aan de voetbalclub die afgesloten werd met het clublied dat uit volle borst werd mee gezongen. Pastoor Driever keek met leuke herinneringen en anekdotes terug op zijn en andere mooie gebeurtenissen in de geschiedenis van de club. Daarnaast vergat hij niet de leden die niet meer onder ons zijn. Hij had in gedichtvorm een mooi gebed opgesteld, dat zij nog lang bestaan voor ons plezier.
Rene van Summeren sprak namens het jeugdkader en nam afscheid van jeugdcommissieleden die gestopt zijn. Burgemêster van Herpen Cindy Kuijpers had ook vele lovende woorden in gedichtvorm over de liefde voor het voetbal en haar rijke historie binnen de jubilerende vereniging. Bennie Kuijpers, voorzitter van de supportersclub van Herpinia, overhandigde namens zijn cluppie een waardecheque voor een bijdrage voor de verbouwing van het clubhuis. De beide voorzitters, zoals voorgesteld voor de komende ledenvergadering, namen deze in ontvangst en spraken hun dankwoord uit.

Arnold Siebers had lovende woorden over de club en heette vele belangrijke gasten welkom: erevoorzitter Wim van Hoogstraten, de ereleden, leden van verdiensten enzovoort. Hij keek terug naar de afgelopen jaren, maar ook vooruit. Blij met de grote opkomst deze dag liet hij vooral horen.
Een kwis was er daarna, die in mooie beelden en geluid prachtig in elkaar was gezet door Rubin Schoenmakers en Roy van Thiel. Vele teams gaven de acte présence en een gezamenlijke familiefoto op de tribune werd er ook gemaakt. Na 16.30 uur was het tijd voor DJ Robert Pouwels en die had binnen 20 seconden de hele tent op zijn kop. Wat volgde was een geweldig slotfeest in de tent met vele Herpinianen die het 90-jarig bestaan uitbundig gevierd hebben. En het kon niet anders dan dat deze dag werd afgesloten met het clublied 'Oja Oja Oja leve Herpinia, dat zij nog lang bestaan voor ons plezier'.

Op naar de 100 jaar
Een dank aan de jubileumcommissie, William Peters van café Thekes en de vele mensen die hebben bijgedragen het jubileum een groot succes te maken en dat zijn er velen! Op naar de 100 jaar!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties