Herpen

Op termijn mogelijk algehele fusie tussen verenigingen

Herpinia en VIP willen nieuw sportcomplex op De Wilgendaal

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Voetbalvereniging Herpinia en tennisclub VIP onderzoeken of zij in Herpen een gezamenlijk sportpark kunnen realiseren. Hierover zijn de verenigingen al geruime tijd met elkaar in gesprek. Afgelopen weekend ondertekenden de beide besturen een intentieverklaring. “Ook in tijden van veranderingen en krimp willen we vitaal blijven en inspelen op de toekomst. Een vereniging moet vandaag de dag aan andere wensen voldoen dan enkele decennia geleden”, geven de voorzitters Ad van der Velden (Herpinia) en Carla van der Loos (VIP) aan.

Carla van der Loos (VIP) en Ad van der Velden (Herpinia).

Als locatie voor het nieuwe sportcomplex hebben de verenigingen De Wilgendaal in gedachte. Dat is het complex waar Herpinia nu al haar voetbalwedstrijden afwerkt. De nieuwe tennisbanen van VIP die aan renovatie toe zijn, zouden daar ook een plek moeten krijgen. “Verder willen we als clubs op organisatorisch vlak de krachten bundelen en samen kijken naar de toekomst”, stellen Van der Velden en Van der Loos. “Wie willen we zijn en waar willen we naartoe? Wat voor ambities hebben we gezamenlijk?”

Algehele fusie
Daarbij sluiten de voorzitters een algehele fusie op termijn niet uit. Ook andere verenigingen in Herpen worden uitgenodigd zich bij Herpinia en VIP aan te sluiten. “Bijvoorbeeld verenigingen die incidenteel of structureel gebruik willen maken van de accommodatie. Dat is meer dan Koningsdag of een sportdag. Denk hierbij aan allerlei sportactiviteiten, individueel of gestructureerd, die er in de omgeving van Herpen plaatsvinden, zoals sport voor ouderen, blêkgooien, jeu de boules, koersbal, tafeltennis, de wandelvierdaagse en fietsen. Binnen enkele maanden worden diverse verenigingen gepolst of er interesse bestaat.”

Twee werkgroepen
Na de ondertekening van de intentieverklaring zijn twee werkgroepen geformeerd om tot invulling van de nieuwe accommodatie te komen. “Die gaan zich onder meer bezighouden met de gewenste inrichting van het sportpark, duurzaamheid, cultuur, vitaliteit en beoogde partners in het project.”
Na de zomervakantie, waarschijnlijk in september, worden de leden van de twee verenigingen, maar ook de verenigingen die interesse hebben getoond, tijdens een informatieavond bijgepraat over de ontwikkelingen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties