Herpen

Kinderboek over coronatijd

Herpense Renske de Kleijn haalt 1250 euro op voor kinderziekenhuis

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - ‘Als het virus straks voorbij is’, dat was de titel van het kinderboekje dat Renske de Kleijn uit Herpen in mei lanceerde. De boekjes waren al direct uitverkocht en een tweede druk volgde. Dinsdag werd bekend wat de opbrengst was: 1.250 euro, die ten goede komt aan onderzoek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Het virus is dan nog niet ‘voorbij’, voor veel kinderen is er inmiddels wel veel veranderd. Een mooi moment om terug te kijken. “Ook voor jonge kinderen was dit een gekke tijd”, licht Renske toe. “Zo kwam ik op het idee een tastbare herinnering voor ze te maken.”
Ze schreef vrolijke rijmpjes over dingen die ze moesten missen tijdens de intelligente lockdown, zoals knuffelen met opa of oma, naar school of naar een pretpark. Dat bleef niet onopgemerkt. Via haar eigen netwerk en met wat hulp van social media en enkele lokale boekwinkels verkocht de Herpense maar liefst 600 exemplaren. “Veel mensen schreven een berichtje bij hun bestelling. Sommige raakten me echt. Een oma bestelde boekjes om haar kleinkinderen, die ze enorm miste, te kunnen sturen. Een teammanager bestelde boekjes om zijn werknemers met jonge kinderen een hart onder de riem te steken."

Kinderen met een beperking
Maar het meest bijzonder was wel het verzoek van stichting Het Sprekend Boek. “Die stichting maakt prentenboeken online beschikbaar voor één-knops-bediening, zodat kinderen met een beperking er ook van kunnen genieten. Over de vraag of ik mijn boekje beschikbaar wilde stellen en dus ook zelf wilde inspreken, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken. Ik blijf het een fantastisch idee vinden dat zoveel kinderen nu mijn boekje hebben geluisterd of in de kast hebben staan.”

Opbrengst naar kinderziekenhuis
Voor de auteur was al direct duidelijk dat ze iets goeds wilde doen met de opbrengst. Dinsdag maakte ze bekend dat met de boekjes een mooi bedrag van 1.250 euro is opgehaald. Dat bedrag gaat naar een bijzonder project. Renske: “Zelf werk ik als onderwijskundig onderzoeker aan het UMC Utrecht. Vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMCU, doet Sabine van der Laan onderzoek naar de impact van de coronacrisis op de veerkracht van jongeren. Een meer passende bestemming kon ik me niet bedenken.”

 

|Doorsturen

Carel

2020-09-25 08:33:11

Mooi initiatie. Goed nieuws publiceren is belangrijk 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties