Herpen

Gezondheids-, ontmoetings- en welzijnsmarkt op 11 maart in Herpen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Zorgcoöperatie Het Land van Herpen en Ons Welzijn houden op 11 maart een markt in ’t Slotje met als thema Gezondheid, Ontmoeten en Welzijn (GOW). Op deze markt kunnen bezoekers testen doen om te kijken hoe het met hun lichamelijke conditie is gesteld en advies vragen over gezonder eten. Er zijn vele verenigingen uit Herpen aanwezig die graag vertellen wat zij te bieden hebben op het gebied van bewegen, ontmoeten en vrijwilligerswerk. Maar ook zorgprofessionals, zoals de zorgmakelaar, thuiszorg en een dementiespecialist, informeren belangstellenden over hoe zij hun zorgtaak kunnen verlichten en welke aanpassingen mogelijk zijn. Daarnaast worden interessante lezingen gegeven.

Een fittest doen om te kijken hoe het met uw conditie en lenigheid is gesteld? Kijk eens of er een leuke activiteit in Herpen is, waar u kunt sporten of ontspannen. U leert zo vanzelf nieuwe mensen kennen.
Proeven van heerlijke hapjes en ondertussen worden geïnformeerd over gezonde voeding. En als u interesse hebt in natuurgeneeskunde, High Care staat voor u klaar.
Advies over hoe u uw zorgtaak kunt verlichten en welke aanpassingen mogelijk zijn? U kunt onder meer terecht bij de mantelzorgmakelaar, thuiszorgorganisatie, fysiotherapeut en een case-manager dementie.

Herpen kent een rijk verenigingsleven waar veel vrijwilligers dagelijks on- misbare taken vervullen. Veel van deze verenigingen zijn aanwezig op 11 maart en laten zien wat ze doen. De verenigingen laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn en dat nieuwe vrijwilligers altijd welkom zijn.

Er worden verschillende interessante lezingen gegeven. Wat brengt een oud-huisarts uit een dorp dat door de Q-koorts jaren zo heftig geraakt is ertoe om in datzelfde dorp te gaan praten over Blauwe Zones, een aantal zeldzame gebieden in de wereld waar veel mensen meer dan 100 jaar oud worden? Er zijn meer verbanden dan je in eerste instantie zou denken. Op zondagmiddag 11 maart tijdens de GOW-markt hoort u er meer over van Alfons Olde Loohuis.

Novadic Kentron vertelt over de gevaren van alcohol bij ouderen. Een glaasje om 5 uur, en nog eentje bij het eten of ’s avonds, gezellig met een blokje kaas. Het sluipt er zo makkelijk in. Maar wanneer wordt het nu ongezond? Petra de Kleijn, diëtiste, geeft een boeiende presentatie over wat voeding voor uw gezondheid kan betekenen. Eet u wel echt zo gezond als u denkt? En wat is dat eigenlijk: gezond eten? Tegenstrijdige berichten in de bladen ma ken het niet makkelijker om hier een helder antwoord op te krijgen. Petra brengt duidelijkheid.

‘Ik weet niet of ik mantelzorger ben?’ Wie zichzelf deze vraag ook wel eens stelt, zou eens kunnen gaan luisteren bij de presentatie van de casemanager dementie. U komt er ongetwijfeld wijzer vandaan.

Er is ook ruimte voor vertier, zoals levendige sportdemonstraties van tafeltennis en turnen. Iedereen is 11 maart welkom in 't Slotje tussen 14 en 17 uur. De toegang is gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties