Herpen

Van 'ik-maatschappij' naar 'samen kunnen we meer-maatschappij'

Gezondheids-, ontmoetings- en welzijnsmarkt in Herpen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Hoe maken we van een 'ik-maatschappij' weer een 'samen kunnen we meer-maatschappij'? Zorgcoöperatie Het Land van Herpen en Ons Welzijn bieden hierbij de helpende hand door op 11 maart een markt te organiseren in ’t Slotje met als thema Gezondheid, Ontmoeten en Welzijn (GOW). Op deze markt kunnen bezoekers testen doen om te kijken hoe het met hun lichamelijke conditie is gesteld en advies vragen over gezonder eten. Er zijn vele verenigingen uit Herpen aanwezig die graag vertellen wat zij te bieden hebben op het gebied van bewegen, ontmoeten en vrijwilligerswerk. Maar ook zorgprofessionals, zoals de zorgmakelaar, thuiszorg en een dementiespecialist, informeren belangstellenden over hoe zij hun zorgtaak kunnen verlichten en welke aanpassingen mogelijk zijn. Daarnaast worden interessante lezingen gegeven.

De zorgcoöperatie is opgezet met als doelstelling om mensen met een goede kwaliteit van leven zo lang mogelijk in het dorp te kunnen laten wonen. Samen met Ons Welzijn ondersteunt deze organisatie mensen waarbij dat even of langere tijd niet meer lukt. "Hiervoor is het van belang dat mensen al op middelbare leeftijd aandacht besteden aan een gezonde levensstijl en investeren in contacten in het dorp. De gezonde levensstijl is van belang om zo lang mogelijk een goede gezondheid te mogen behouden, dus voldoende bewegen, gezond eten en ontspanning op zijn tijd. De contacten zijn van belang om het risico van vereenzaming zo klein mogelijk te maken. Naast het onderhouden van bestaande contacten is het ook goed om nieuwe mensen te leren kennen door bijvoorbeeld een nieuwe hobby te beginnen, maar ook vrijwilligerswerk is hiervoor een heel goede optie. Vrijwilligerswerk brengt mensen in contact met nieuwe mensen. Men leert nieuwe vaardigheden, heeft een zinvolle dagbesteding en krijgt er ook nog eens een goed gevoel van."

Op de markt vindt men vele voorbeelden van activiteiten die in Herpen en nabije omgeving te doen zijn. Herpen is zo rijk aan verenigingen en zorgverleners dat de zorgcoöperatie er graag een aantal in het zonnetje wil zetten. "Men zal verrast zijn wat er allemaal in Herpen is te doen."

Professionals
Ondanks een gezonde levensstijl kan er toch een tijd komen dat aanvullende zorg en ondersteuning nodig is. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk in de eigen omgeving blijven. De zorgprofessionals laten op 11 maart graag zien wat er mogelijk is om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden.. Welke zorg en ondersteuning beschikbaar is en waar deze te vinden is.

Verenigingen uit Herpen
Herpen kent een rijk verenigingsleven waar veel vrijwilligers dagelijks onmisbare taken vervullen. Veel van deze verenigingen zijn aanwezig op 11 maart en laten zien wat ze doen. De verenigingen laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn en dat nieuwe vrijwilligers altijd welkom zijn.

Iedereen is 11 maart welkom in 't Slotje tussen 14 en 17 uur. De toegang is gratis.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties