Herpen

Gemengd Koor Herpen viert 50-jarig bestaan

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Op zaterdag 25 november bestaat het Gemengd Koor Herpen 50 jaar. Om 17.30 uur wordt het jubileum gevierd met een mis in de St. Sebastianuskerk. Voorganger in deze eucharistieviering is pastor Raaphorst, geassisteerd door oud-pastoor Driever, die in 2016 afscheid nam van de parochie. Iedereen wordt voor deze viering van harte uitgenodigd.

Het Gemengd Koor verzorgt de gezangen in deze viering en heeft speciaal daarvoor, onder leiding van dirigent en organist Gerard Bierman, een aantal liederen ingestudeerd. Ook ontvangt Betsie Pelders een oorkonde en gouden speld vanwege haar 50-jarig koorlidmaatschap. Betsie Pelders is vanaf de oprichting in 1967 lid van het koor en zingt nog steeds haar partij bij de alten mee.

In 1967 werden twee koren samengevoegd tot een Gemengd Koor. Voorheen was er een mannenkoor en een klein dameskoortje, dat werd geleid door rector Verhooff, die als dirigent en organist zijn best deed om alles in toom te houden. Omdat er in het mannenkoor een tamelijk groot verloop was, werd besloten om de koren samen te voegen. Rector Verhooff was in zijn nopjes, want nu kon hij het koor meerstemming laten zingen.

Het koor heeft na de rector nog verschillende dirigenten gehad, maar Gerard Bierman, de huidige dirigent, is honkvast en heeft alweer ruim 40 jaar de leiding over het koor. Het Gemengd Koor heeft momenteel 38 actieve leden, wat tegenwoordig best een goede bezetting kan worden genoemd. In parochies om ons heen zien we de laatste jaren dat koren worden opgeheven, doordat het verloop niet wordt opgevuld door nieuwe leden. Bij het Gemengd Koor van Herpen is dit niet het geval en daar is iedereen best trots op.

Na afloop van de mis vieren alle koorleden en partners en genodigden het jubileum in ’t Kolluks Hofke.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties