Herpen

Fietstour door Maashorst met biologisch ontbijt en lunch

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Natuurcentrum De Maashorst houdt zondag 21 november een fietstocht door het gelijknamige natuurgebied van circa 4.400 hectare. Het behoort tot de grootste en mooiste natuurgebieden in Brabant en kent veel verschillende landschappen. Bossen worden afgewisseld met uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingsgebieden. De Peelrandbreuk loopt dwars door De Maashorst en dat is op sommige plekken te zien in de vorm van het zogenaamde wijst-verschijning. Deelnemers fietsen onder begeleiding van deskundige IVN-gidsen een route langs al het moois dat in de Maashorst te vinden is.

Voor een actieve dag moet de juiste basis gelegd worden. De dag begint om 9 uur op het natuurcentrum met een biologisch ontbijt. Buurman en bio-boer Wilco De Zeeuw geeft uitgebreid uitleg over hoe deze producten op zijn boerderij tot stand zijn gekomen. Om ongeveer 10 uur stappen de deelnemers op de fiets en gaan ze in groepen van tien personen met een gids de natuur in. Op zoek naar een aantal bijzondere dieren: grazers zoals de taurus en Exmoor pony’s kunnen de route kruisen en misschien in de natuurkern de wisenten met als toetje cirkelende raven hoog boven het gebied. Rond 12.30 uur arriveren de groepen bij De Kriekeput om te genieten van een lunch. Daarna gaat de tocht dwars door Herperduin en De Maashorst terug naar het natuurcentrum.

De kosten bedragen 24,95 euro per persoon. Dat is inclusief ontbijt en lunch. Inschrijven kan via info@natuurcentrumdemaashorst.nl en 0412-611945. Er is ruimte voor maximaal twintig deelnemers. Vergeet je eigen fiets niet mee te nemen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties