Herpen

Duurzaam ontmoeten in Ravenstein en Herpen: denk mee over jouw buurt

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN/RAVENSTEIN - Wil je meedenken over het groener maken van jouw eigen buurt? Dat kan tijdens een van de bijeenkomsten van Duurzaam ontmoeten. Dit voorjaar reizen Klimaatwagen Kate van Waterschap Aa en Maas en jouw Buur(t)bus van wooncorporatie Mooiland door de kernen van Oss. Iedereen is welkom voor een kopje koffie op hun gezellige terras. Woensdag 19 juni zijn de wagens in Ravenstein te vinden en woensdag 3 juli in Herpen.

Bij Duurzaam ontmoeten kun je leuke ideeën opdoen om jouw woonomgeving groener te maken. Bijvoorbeeld hoe je je eigen tuin groen(er) maakt en hoe je een regenton plaatst. Dit zorgt voor meer koelte tijdens een hittegolf én minder wateroverlast bij hoosbuien. En neem eens een stoeptegel mee uit je tuin. Die kun je dan inruilen voor een plant.
Iedereen die de Duurzaam-poster duidelijk zichtbaar voor het raam hangt, maakt kans op een bon van 25 euro van een tuincentrum. Huurders van Mooiland ontvangen de poster via de post. Andere inwoners kunnen een exemplaar krijgen via hun dorpsraad.

Zes kernen
Duurzaam ontmoeten doet zes kernen aan in Oss. Na Macharen, Geffen, Megen en Haren sluiten Ravenstein en Herpen het rijtje. Iedereen is woensdag 19 juni van harte welkom tussen 16 en 19 uur op de Stationssingel in Ravenstein, op het parkeerterrein links tegenover huisnummer 15. Twee weken later, woensdag 3 juli, is iedereen uitgenodigd op de Van Lennepstraat in Herpen, op het parkeerterrein van de basisschool. Ook daar van 16 tot 19 uur.

Duurzaam ontmoeten is een initiatief van Woningcorporatie Mooiland, Waterschap Aa en Maas en de gemeente Oss. Samen nemen zij verschillende maatregelen in de openbare ruimte om wateroverlast, verdroging en andere problemen door klimaatverandering te voorkomen. Hierbij hebben zij ook de hulp van de bewoners nodig. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamoss.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties