Herpen

Vijfhonderd groep-achters uit gemeente Oss doen mee

Dinsdag 19 maart Boomfeestdag in Herperduin

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - Dinsdag 19 maart is het Boomfeestdag. Zo'n vijfhonderd groep-achters uit twintig klassen van basisscholen uit de gemeente Oss doen mee. Ze voeren allerlei opdrachten uit bij het Ganzenven in Herperduin. De boomfeestdag begint om 9uur en duurt tot ongeveer 14 uur. Wethouders Johan van der Schoot en Kees van Geffen bezoeken de leerlingen om 12.15 uur om hen aan te moedigen.

De boomfeestdag in Oss is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement waar honderden leerlingen uit groep 8 aan meedoen. Dit jaar is de achttiende editie. De uitgebreide manier waarop ze in Oss de boomfeestdag vieren is uniek in Nederland. Voorheen ging de boomfeestdag puur om het planten van nieuwe bomen. Tegenwoordig is het een complete dag waarbij kinderen spelenderwijs leren over het belang van bomen. En waarbij ze vooral plezier hebben van het spelen in de natuur.

Boomfeestdagoorkonde
De deelnemende scholen strijden op de boomfeestdag ook om de felbegeerde boomfeestdagoorkonde met bijbehorende prijs voor de hele klas. Door opdrachten uit te voeren verdienen leerlingen punten. Wie overtuigt de jury het meest bij het onderdeel Oss Got Talent? En wie laat zien het meeste kennis over bomen te hebben tijdens De Grote Boomfeestdag Quiz? Daarnaast is het griezelen geblazen bij het speuren naar kriebelbeestjes. En gaan de leerlingen flink aan de slag met zagen en boren in het insectenhotel. De meeste punten zijn te behalen tijdens het hutten bouwen.

Hutten bouwen door bosomvorming
Het bouwen van hutten is mogelijk dankzij de bosomvorming in Herperduin. De losliggende takken, stammen en schors gebruiken de kinderen om mooie hutten te bouwen, gemaakt van honderd procent natuurlijke materialen. Na afloop van de boomfeestdag kunnen dieren die in het bos wonen de schuilhutten gebruiken. Om deze dag tot een succes te maken, helpen ruim vijftig vrijwilligers mee van IVN afdeling Oss, de gemeente Oss en NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties