Herpen

‘De kiezer heeft voor het waterschap gekozen’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Op 20 maart waren de waterschapsverkiezingen voor Waterschap Aa en Maas. De Waterschapsfractie van de VVD bedankt haar kiezers voor het uitgesproken vertrouwen. Op 25 maart is de definitieve uitslag bekendgemaakt. In 2015 behaalde de VVD 36.852 stemmen. Deze verkiezingen kozen in het beheergebied van waterschap Aa en Maas 48.163 mensen voor de VVD. Een toename van 25%. 

De nieuwe fractie van de VVD na de installatie op 28 maart.

Mede door een bijzonder hoge opkomst heeft de VVD haar positie wel versterkt maar niet in zetels uitgebouwd in het Algemeen Bestuur. Water Natuurlijk is de grote winnaar met winst van 2 zetels. Met 7 van de 30 zetels zijn ze de grootste partij geworden. William de Kleijn uit Herpen, lijsttrekker voor de VVD: "Ik ben heel erg gelukkig met de 27.747 voorkeursstemmen die ik heb gekregen en hoop mijn werk voort te kunnen zetten in het Dagelijks Bestuur van het waterschap. De onderhandelingen hierover zijn opgestart."

Op donderdag 28 maart is het nieuwe Algemene Bestuur officieel geïnstalleerd. Voor de VVD nemen William de Kleijn uit Herpen, Ytje van de Hulsbeek-Visser uit Berlicum, Jorin Aardoom uit Vlijmen en Jan van Burgsteden uit Veghel plaats in het hoogste orgaan van het waterschap. Sjaak van Zinderen uit Boxmeer hoopt zijn bijdrage te kunnen leveren in een van de functionele commissies en heeft een voorkeur om daar voor het zuiveringsbedrijf van toegevoegde waarde te kunnen zijn.

De Kleijn: "Vanwege de verkiezingen hebben veel mensen zich verdiept in het werk van het waterschap en de richting die het bestuur aan het waterschap kan geven in hun streek. Inwoners kunnen hun stem niet alleen tijdens de verkiezingen laten horen maar ook komende vier jaar daar een actieve bijdrage aan leveren. Je eigen omgeving kan altijd nog beter worden ingericht en water is hiervan de drager. Mocht je geïnteresseerd zijn om je hiervoor in te zetten en je afvragen hoe dat kan? Neem dan gerust contact op met een van de waterschapsbestuurders van de VVD of stuur een mail. De contactgegevens zijn te vinden op de website: www.vvd-aaenmaas.nl." 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties