Herpen

D-examenconcert met Sanne Giezen en Brassband Sint Hubertus

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Zaterdag 6 oktober gaat Sanne Giezen (foto) op voor het praktijkgedeelte van haar D-muziekdiploma. Voor het theoretische gedeelte is ze reeds geslaagd. Vooraf aan het D-examen concert speelt Sanne een aantal technische nummers zonder publiek en wordt daarvoor beoordeeld. Tijdens het concert speelt ze de volgende twee solo’s voor publiek: Concierto de Aranjuez en Sorry. Brassband Sint Hubertus Herpen en Remco Spierings (op piano) zullen haar muzikaal begeleiden.

Toen Sanne acht jaar jong was ging ze muziekles volgen en speelde daarbij op de blokfluit. Na ongeveer een jaar stapte ze over op cornet en ging ze muziek maken bij muziekvereniging Sint Hubertus. Naast de praktijkles volgen de muziekleerlingen van Sint Hubertus ook theorieles. Wanneer de kinderen er aan toe zijn, gaan ze meespelen met opleidingsorkest ToetTie. Eenmaal in bezit van diploma A en B, dan mogen de leerlingen bij het grote orkest. In het geval van blaasmuzikanten is dat de Brassband en voor slagwerkmuzikanten is dat de percussiegroep. Op dit moment is er een aantal leerling-muzikanten die zowel bij ToetTie als bij de Brassband of de percussiegroep spelen. Voor Sanne is dat de Brassband. Daarnaast speelt ze ook nog op trompet bij de Bônlander Hofkapel.

Het D-examenconcert wordt 6 oktober gehouden in dorpshuis ’t Slotje Herpen en begint om 14 uur. De entree is gratis. Naast de twee solo’s heeft Sanne nog een aantal prachtige nummers uitgezocht die de Brassband tijdens het concert speelt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties