Herpen

Mountainbiken voor 35-plussers

CycleSchik begint met Start2Bike in oktober

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - Mountainbiken is een snel groeiende sport die door veel individuele sporters wordt beoefend. Zij gaan alléén het bos in of de heide op. Dat kan, maar het is natuurlijk niet zonder risico's en ook niet zo gezellig. CycleSchik, een kleine fietsclub in de regio, biedt de mogelijkheid om samen gezellig en sportief bezig te zijn in de natuur. De leden komen uit de hele regio, waaronder Schaijk, Herpen, Oss, Heesch en omstreken.

Voor de beginnende maar ook de wat meer ervaren fietser biedt CycleSchik, samen met de NTFU, in oktober een Start2Bike-cursus. Dit bestaat uit vier zondagse trainingen die maximaal drie uur duren. Het niveau wordt aangepast aan je eigen kwaliteiten, zodat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan leren. Tijdens deze trainingen leer je onder meer remmen en schakelen, bochten nemen, in een groepje rijden, obstakels en balans rijden en klimmen en dalen. Dit gebeurt allemaal onder deskundige leiding van onze gediplomeerde trainer.

Training
Door deze training bij CycleSchik te volgen, ontdek je ook meteen of het leuk is om lid te worden van de vereniging. De leden zijn bijna allemaal 40+, maar alle leeftijden zijn van harte welkom. De eerst volgende Start2Bike-training begint zondag 6 oktober om 9.30 uur bij De Kriekeput in Herpen. De kosten zijn 37,50 euro. Inschrijven kun via www.start2bike.nl/startlocaties/cycleschik-2/ 

Meer informatie over CycleSchik is te vinden op www.cycleschik.jimdo.com. Heb je geen interesse in Start2Bike maar wil je wel kennismaken met de  vereniging? Fiets dan vrijblijvend eens mee op woensdag, vrijdag of zondag.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties