Herpen

Muziekvereniging organiseert busreis naar Zutphen

Brassband Sint Hubertus Herpen op concours

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Muziekvereniging Sint Hubertus bestaat uit een brassband, een percussiegroep en een opleidingsorkest, dat is samengesteld uit leerlingen van Sint Hubertus en OBK uit Ravenstein. Ook de Bônlander Hofkapel is onderdeel van de vereniging, die midden in de gemeenschap van Herpen, Koolwijk, Overlangel en Keent staat. Zondag 26 november gaat de brassband op concours in Zutphen.

Bij vele gelegenheden treedt de vereniging naar buiten, zoals op Koningsdag, bij dodenherdenking, de Sinterklaasintocht, carnaval, de lintjesregen, diverse jubilea, de kerstviering in de kerk en bij openingen van winkels en bedrijven. Ook worden er concerten georganiseerd, zoals een voorjaarsconcert en een nieuwjaarsconcert. Nog vers in het geheugen staat de schitterende uitvoering van ‘Saturday Night AT THE MOVIES’.

Om het muzikale niveau op peil te houden en om te meten waar je als muzikanten en dirigent staat, kan een vereniging deelnemen aan een concours en dat is wat de brassband van Sint Hubertus op 26 november gaat doen. Een concours voor muziekverenigingen is een wedstrijd, gekoppeld aan een jurybeoordeling. Bij 80 punten of meer geldt een eerste prijs, bij 90 punten of meer een eerste prijs met promotie naar een hogere klasse. Brassband Sint Hubertus komt uit in de vierde divisie en staat sinds september 2015 onder de enthousiaste leiding van dirigent Hans de Wilde.

Een aantal maanden voor de zomervakantie zijn er drie muziekstukken op de lessenaar gezet en is er flink gerepeteerd. Er is deelgenomen aan try-outconcerten en zelfs een studieweekend was onderdeel van de voorbereiding. De brassband laat zich op het concours beoordelen op de volgende muziekwerken: Stal Himmel (Steel skies) van Alan Fernie (inspeelwerk), An Englisch Pastorale van Dean Jones en The Three Towers van Marc Jeanbourquin.

Busreis
Zondag 26 november gaat de brassband op concours in Theater de Hanzehof in Zutphen. Het is niet alleen een speciale dag voor de vereniging, maar ook voor de geïnteresseerde toehoorder wil Sint Hubertus er een mooie dag van maken. Sint Hubertus organiseert daarom een busreis naar Zutphen. De kosten zijn 24,50 per persoon (te betalen bij de bus), inclusief busreis, entree concours en afsluitend dinerbuffet. Opgeven kan via secretariaat@sinthubertusherpen.nl. Vertrek is om 9.30 uur bij 't Slotje en men verwacht daar rond 17 uur weer terug te zijn voor het afsluitend dinerbuffet.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties