Herpen

Bert Megens erelid Sint Hubertus Herpen

Door Marcel van Brakel van Muziekvereniging St. Hubertus Herpen

HERPEN - Zondagmiddag 5 januari vond in dorpshuis 't Slotje in Herpen het traditionele nieuwjaarsconcert plaats van muziekvereniging Sint Hubertus, met aansluitend de nieuwjaarsreceptie van de dorpsraad Herpen. Naast leuke muziek en zang was er die middag een aantal verrassende elementen. Zo werd Bert Megens (75) benoemd tot erelid van de muziekvereniging en ging de eretitel 'Helden van het land van Herpen' naar Sint Hubertus. 

Na 64 jaar actief lidmaatschap besloot Bert Megens vorig jaar om te stoppen als muzikant bij muziekvereniging Sint Hubertus. Wel blijft hij doorgaan met vrijwilligerswerk voor de vereniging, zoals onder andere het rondgaan met de donateursmap en het onderhoud van de blaasinstrumenten. Daarnaast heeft Bert jaren in het bestuur gezeten, reed hij vaak met de aanhanger vol instrumenten naar optredens en archiveert hij muziekstukken.

Bert is ook gestopt als muzikant van de Bônlander Hofkapel, waarvan hij sinds de oprichting in 1963 lid was. Voorzitter Wilbert Kuijken van muziekvereniging Sint Hubertus overhandigde Bert een prachtige oorkonde met daarin de vermelding van het erelidmaatschap.

'Helden van het land van Herpen'
Op het moment dat de percussiegroep (onder leiding van Heino Ploegmakers) en de Brassband (onder leiding van Harry GodtSchalk) het gezamenlijke slotnummer wilden gaan spelen, werd het concert voor de tweede keer onderbroken. Dit keer door de voorzitter van de dorpsraad Herpen, Will de Hoog. Ze vroeg aan de leden van Sint Hubertus hoe dat het mogelijk was dat zij zo prachtig muziek konden maken, altijd en overal. Vrij snel daarna kwam de aap uit de mouw, of beter gezegd een prachtige cheque van 500 euro met daarop de titel 'Helden van het land van Herpen'. Deze eer gaat ieder jaar naar een groep vrijwilligers die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de leefbaarheid. Deze keer dus naar muziekvereniging Sint Hubertus. De leden, dirigenten en het bestuur waren zeer verrast en vereerd met deze titel.

Harry Godtschalk
Voor de 'nieuwe' dirigent Harry Godtschalk, die sinds december 2019 voor de Brassband staat, was dit zijn eerste nieuwjaarsconcert in Herpen. Leuk detail was dat zijn oom, ook genaamd Harry Godtschalk (89), in het publiek zat. De 'oude' Harry was namelijk in de jaren tachtig-negentig de dirigent van Brassband Sint Hubertus. Na afloop van het concert werd hem gevraagd hoe dat de 'jonge' Harry het had gedaan. Het antwoord was duidelijk: "Heel goed, hij mag mijn naam hier wel blijven gebruiken." Duidelijk merkbaar door lach en applaus was dat het publiek deze reactie erg leuk vond.

Nieuwjaarsreceptie
Aansluitend aan het nieuwjaarsconcert was er de nieuwjaarsreceptie van de dorpsraad Herpen en werd er met een glaasje champagne getoost op het nieuwe jaar. Will de Hoog hield nog een korte nieuwjaarstoespraak, daarna was er een gezellig samenzijn. Een samenzijn met onder andere de kersverse Helden van het land van Herpen, erelid Bert Megens en de 'oude' en 'jonge' Harry.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties