Herpen

Optreden van The Explosion Rockets op 20 oktober bij Thekes Herpen

Back to the golden years: the fifties and sixties

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - Kenners zijn het erover eens: The Explosion Rockets is een van de beste rock-'n-rollbands uit Nederland. Na 33 jaar is de formatie niet meer weg te denken uit het muzieklandschap. Zij laten de gouden periode herleven met hits uit de fifties en sixties. Zaterdag 20 oktober zijn de muzikanten, onder wie Joost Roest uit Herpen, te bewonderen in zaal Thekes voor een swingende avond vol authentieke muziek uit de jaren vijftig en zestig.

Gitarist Joost Roest speelt een thuisoptreden in Herpen.

The Explosion Rockets is een grote publiekstrekker. Dit is deels te wijden aan het feit dat de doorgewinterde bandleden plezier en kwaliteit voorop hebben staan tijdens hun shows. Voor sologitarist Joost Roest is het een thuisoptreden. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, past hij perfect bij The Explosion Rockets. Qua spel doet hij niet onder voor de zeer ervaren gitaristen die voorheen bij de band speelden. Joost heeft wel het voordeel dat hij nog geen versleten oortjes heeft, waardoor zijn geluid zeer sprankelend en authentiek klinkt.

Grootheden
Zanger Ruud Kuijpers zingt moeiteloos vele nummers van Elvis Presley en Cliff Richard, maar ook andere grootheden uit de vijftig en zestig weet hij perfect neer te zetten. Denk onder anderen aan Ricky Nelson, Buddy Holly en Jerry L. Lewis. Daarbij wordt hij ondersteund door een kwaliteitsband met naast Joost, aan de bas Hank van Empel, slaggitaar Thom Sens, drums Frans van Esch en op toetsen Martien van Engelen.
Het repertoire gaat van ruige rock-'n-roll moeiteloos over in prachtige ballades, zoals I Can’t Help Falling In Love of One Night, die uit volle borst door het publiek worden meegezongen. Ook heeft de band een voorliefde voor instrumentale gitaarmuziek van The Shadows, de Maskers, Willy and his Giants en Ventures.

Popmuziek
The Explosion Rockets nemen het publiek terug naar de golden years, back to the fifties and sixties, de tijd waarin deze popmuziek werd uitgevonden. Het belooft een waar spektakel te worden. Geniet van het grote vakmanschap waarmee het zestal hun performance brengt. Kijk voor meer informatie op www.explosionrockets.nl. Ervaring leert dat je op tijd moet zijn als je verzekerd wil zijn van een zitplaats. De zaal van Thekes, aan het Alard van Herpenplein 9 in Herpen, gaat om 20 uur op. In de voorverkoop betaal je 8 euro voor een kaartje, op de avond aan de deur kost het 10 euro.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties