Herpen

ASVO zet zich in voor belangen ouderen in gemeente Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - In 2015 bestookte het bestuur van de ANBO, een vereniging die de belangen behartigt voor senioren, de plaatselijke besturen met beschuldigingen over financiële malversaties. Dit was volgens afdeling Oss volledig uit de lucht gegrepen. De zittende bestuursleden hebben toen besloten een nieuwe seniorenvereniging op te richten, te weten de Algemene Senioren Vereniging Oss (ASVO) Maasland.

De gemeente Oss telt momenteel 30.000 inwoners van 55 jaar en ouder. Dat is een derde van het totaal aantal inwoners. Toch komt het woord ‘ouderen’ niet of nauwelijks voor in de beleidsstukken van deze gemeente. Daarom is de ASVO opgericht: om meer aandacht te vragen voor de belangen van ouderen.
Vanaf begin 2017 is de vereniging voortvarend aan de slag gegaan om actieve deelname van ouderen aan het maatschappelijk leven te bevorderen. Zo is er een maandelijkse koffie-ochtend, zijn er regelmatig excursies en kleine uitstapjes en biedt de ASVO lezingen aan over voor senioren belangrijke onderwerpen als valpreventie, erfrecht en samen met de arts beslissen. Iedere maand verschijnt ook het blad ‘Bij de Tijd’. De vereniging organiseert ook cultuur-historische lezingen en op donderdagmiddagen vinden er bijeenkomsten plaats onder de titel ‘luisteren naar muziek’.

Lid worden?
De ASVO zoekt nu naar uitbreiding van het ledenbestand om een grotere stempel te kunnen drukken op de belangenbehartiging van senioren binnen de gemeente Oss. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.asvossmaasland.nl. Er is nu een actie om voor een gereduceerd tarief lid te worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties