Herpen

Alle registers los bij Saturday Night At The Movies

Door Marcel van Brakel van Muziekvereniging St. Hubertus Herpen

HERPEN - Zaterdagavond 5 november was het zover. Muziekvereniging St. Hubertus vierde haar 85-jarig jubileum met de voorstelling Saturday Night At The Movies. Een ‘uitverkochte zaal’ was het cadeau voor St. Hubertus. (foto's: Marc van den Berg, Mountain Productions)

Zaal Thekes had een metamorfose ondergaan en was voor één avond een schitterende theaterzaal met maar liefst 350 zitplaatsen. Alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en voorbereid. De bezoekers werden bij binnenkomst door twee piccolo’s naar een plek in de zaal begeleid, de zaal was aangekleed met posters en standees van huidige- en oude bioscoopfilms, en er was ook nog een nostalgische popcornmachine.
Saturday Night At The Movies stond uiteraard in het teken van filmmuziek. Door zeven leden van de vereniging waren unieke videoclips samengesteld van beroemde films, zoals The Lord of the Rings, The last of the Mohicans, The A-team, James Bond, The Muppets en Star Wars.

Opleidingsorkest ToetTie opende zeer toepasselijk de avond met het nummer 20th Century Fox. Naast muzikale talenten beschikt ToetTie ook over een talentvolle presentator. De 11-jarige Bijs Manders wist het ToetTie programma zeer leuk aan elkaar te praten. Met onder meer een aantal highlights van Frozen en een selectie van Jungle Book zetten de muzikanten - onder leiding van dirigent Kees van Vliet - haar beste beentje voor. De timing van de muziek klopte perfect met de videoclips. Een aardigheid om te zien en te horen.

St. Hubertus
Na het optreden van ToetTie was het muzikale woord aan de muzikanten van St. Hubertus. Samen met gastartiesten Gerard Bierman (toetsen) en Joost Roest (gitaar) openden zij het optreden met de Peter Gunn theme. Wilbert Kuijken, de trotse voorzitter van muziekvereniging St. Hubertus was blij dat het feestje ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum in deze vorm was gegoten. Tijdens de concerten van St. Hubertus verzorgde voorzitter Wilbert vaak de presentatie, maar voor deze speciale voorstelling had hij deze taak uitbesteed aan Kim Gijsbers en Roy van Thiel. Voor hen was deze duopresentatie een debuut. Niet alleen voor hen, maar voor de meeste muzikanten was dit een debuutconcert van deze opzet. De muziekcommissie - die het grootste deel van de organisatie in handen had - had daarom de ervaren regisseur Gerrit Kistemaker gevraagd voor de eindregie. Mede door zijn inbreng oogde het allemaal zeer professioneel.

Percussiegroep
Dat de percussiegroep (onder leiding van Heino Ploegmakers) en de Brassband (onder leiding van dirigent Hans de Wilde) ook samen goed uit de verf kunnen komen, was wel duidelijk tijdens het nummer The Pirates of the Caribbean. Zeer indrukwekkende muziek gecombineerd met prachtige filmbeelden, die op 8 grote flatscreens in de zaal te zien waren. Wat ook veel indruk maakte was de soundtrack van de film Schindler’s List. Een beroemde film over Oskar Schindler, die in de Tweede Wereldoorlog het leven redde van 1100 Joden. De solo werd gespeeld door gastmuzikant Paul van Wijngaarden. Met zijn prachtig spel op cello wist hij het publiek te raken.

Nanne Bueters
Van actie en tweede wereldoorlog even schakelen naar de animatiefilm ‘the Princess and the Frog’ van Walt Disney. Een echte kinderfilm, dus wat is er dan toepasselijker om de solo te laten zingen door de 12-jarige Nanne Bueters. Nanne is lid van kinderkoor De Flierefluiters uit Herpen. Dat ze het meer dan voortreffelijk had gedaan, was duidelijk te horen aan de reactie van het publiek. Prachtig! Maar Nanne was niet de enige zangeres van de avond. Uit Overlangel was zangeres Trudy Reijs aanwezig om het nummer Skyfall te zingen. Met haar prachtige, warme stem zong zij dit lied voortreffelijk en kon zij die avond met recht de ‘Langelse Adele’ genoemd worden.

Solo op cello, zangeressen, een cornet- en trompetsolo, het publiek had naast de prachtige filmbeelden, genoeg om naar te kijken. Het was zeer gevarieerd. Wat ook zeer vermakelijk was om naar te kijken was de percussiegroep tijdens de filmclip Drumline. Een clip met filmbeelden van slagwerkers die aan het optreden waren. Zeer gewaagd van de percussiegroep om dat te gaan uitvoeren, maar het liep perfect. Ook een aantal showelementen die in de clip te zien waren, werden door de leden van de percussiegroep enthousiast uitgevoerd.

Mede dankzij het licht en geluid van HVR Show Equipment konden alle muzikanten en artiesten schitteren. Dat het allemaal zo gesmeerd liep met de beelden en het geluid was vooral te danken aan de mannen achter de schermen; VJ Cor Zwaans en soundbegeleider Jan van Zutphen. Natuurlijk moet zo’n avond afgesloten worden met een knaller en met het nummer Great Balls of Fire kwam die er ook. Gastzanger Ad de Leeuw kroop in de huid van Jerry Lee Lewis en zong het dak eraf. Samen met gitarist Joost Roest stal hij tijdens dit laatste nummer de show.

Muziekvereniging St. Hubertus kijkt terug op een fantastische avond en bedankt iedereen die Saturday Night At The Movies tot een geweldig succes heeft gemaakt. Een jubileumavond om nooit meer te vergeten! Op naar de 90!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties