Regio Ravenstein - Herpen

Arena-Derby van de Week: Deursenaren Beau van Dieten en Jordy de Loijer staan tegenover elkaar

'Er wordt zondag op het veld een stuk minder gelachen dan daarbuiten'

Door Siem van Merwijk

REGIO - In het verspreidingsgebied van weekblad Arena zijn in totaal tien voetbalverenigingen actief: DAW in de Tweede Klasse F, EGS’20 in de Derde Klasse D, Achilles Reek, Festilent, Herpinia, SES, Vesta’19 en VV Gassel in de Vierde Klasse H, OKSV in de Vijfde Klasse B en VCO in de Vijfde Klasse E. Gedurende het seizoen 2021-2022 levert dit de nodige regioderby’s op voor de diverse ploegen. Met name in de Vierde Klasse H, waarin zes echte 'Arena-teams' elkaar treffen. Ter voorbereiding op deze doorgaans spectaculaire duels blikken we in de rubriek Arena-Derby van de Week wekelijks vooruit in een dubbelinterview met twee nauw betrokkenen. Deze week twee spelers met de nodige overeenkomsten, wiens belangen dit weekend lijnrecht tegenover elkaar staan.

Geboren en getogen in Deursen, begonnen met voetballen bij SDDL, samen in een elftal gevoetbald en momenteel spelend op de spitspositie in een eerste elftal. Beau van Dieten (Herpinia) en Jordy de Loijer (Vesta’19) liepen opvallend vaak hetzelfde pad gedurende hun voetballoopbanen. Een pad dat aanstaande zondag wederom kruist, wanneer hun huidige clubs tegenover elkaar staan voor de tweede competitiewedstrijd in de Vierde Klasse. Het spitsenduo blikt vooruit op de derby.

Jullie speelden slechts één keer eerder tegen elkaar in de wedstrijd Herpinia–Vesta (2-0), wat weten jullie nog van dit duel?
Beau: “Het verloop van die wedstrijd kan ik niet meer precies voor de geest halen, wat ik me nog wel kan herinneren is dat ik volgens mij scoorde. Sinds ik bij Herpinia speel heb ik geregeld tegen SDDL en Vesta weten te scoren, dat zijn altijd mooie momenten.”
Jordy: “Wij verloren destijds met 2-0 in Herpen. Wat ik mij ervan herinner is dat het een slechte wedstrijd was die twee kanten op kon vallen, daarbij was Herpinia het meest gelukkig. Van onze kant was het destijds in ieder geval ver beneden niveau.”

Hoewel de wedstrijd tot op heden slechts één keer gespeeld is, maakt het toch het nodige los in de regio. Wat maakt het voor jullie een speciale wedstrijd?
Beau: “Voor mij is het bijzonder dat ik uit Deursen kom en dus tegen mijn oud-teamgenoten en vrienden moet voetballen, maar er wordt zondag op het veld natuurlijk wel wat minder gelachen dan buiten het voetbal.”
Jordy: “Tussen Ravenstein en Herpen is het sowieso haat en nijd en met SDDL was Herpinia altijd de wedstrijd van het jaar. Daarom is het nu als Vesta minstens zo mooi om weer een derby met Herpinia als tegenstander te hebben. Daarnaast is het voor mij persoonlijk ook leuk dat ik veel mensen uit Herpen ken, dus tref ik veel bekenden bij zo’n wedstrijd.”

Gezien de ranglijst is, ondanks het feit dat er pas een wedstrijd gespeeld is, Vesta de favoriet aanstaande zondag. Hoe kijken jullie daarnaar?
Beau: “Ik weet van Vesta dat zij een heel erg goede ploeg hebben. Zij zijn een tijd geleden van twee selecties naar een gegaan, wat het samenstellen van een goede selectie natuurlijk wat makkelijker maakt. Daarom denk ik dat zij favoriet zijn, maar wij kunnen het hen enorm moeilijk maken. Zeker omdat er in een derby veel meer bij komt kijken dan in andere duels.”
Jordy: “Ik durf wel te zeggen dat Vesta favoriet is, maar het blijft natuurlijk een derby waarin Herpinia er ook alles aan zal doen. Desondanks denk ik dat wij, zelfs met de absentie van drie à vier spelers, in staat moeten zijn om drie punten mee te nemen.”

Als buurdorpen weten jullie natuurlijk veel van elkaar. Zijn er zaken waar je op voorhand al rekening mee houdt bij de tegenstander?
Beau: “Zelf ben ik daar niet zo mee bezig. Ik weet bijvoorbeeld wat de kwaliteiten zijn van de meeste jongens, maar op details in de opstellingen en dergelijke let ik nooit. Het is sowieso lang geleden dat we tegen elkaar hebben gespeeld, dat maakt het niet makkelijker om alles voor de geest te halen.”
Jordy: “Van Herpinia weet ik dat het weinig kansen nodig heeft om een doelpunt te maken. Met jongens als Beau en Rowdy Megens in de voorhoede is het voor ons belangrijk om niet te veel weg te geven en verdedigend ons mannetje te staan.”

Wat voor soort wedstrijd verwachten jullie?
Beau: “Het wordt een felle wedstrijd waarin het fanatisme van het publiek naar mijn verwachting een grote rol gaat spelen. Voetballend gezien zal het zwaar worden voor ons, maar wie weet zit er een verrassing in.”
Jordy: “Naar mijn verwachting zal Herpinia inzakken en ons het spel laten maken met de intentie om via de counter toe te slaan. Zoals ik al zei hebben ze vrij weinig kansen nodig om tot doelpunten te komen, dus daar moeten wij als Vesta voor waken.’’

Wat wordt de uitslag zondag?
Beau: 1-0
Jordy: 1-3

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties