Regio Ravenstein - Herpen

Verhalenwandeling bij grafveld Zevenbergen

‘De dood van de kolenbrander’

Door Frank van Dorst van IVN Oss

OSS - Op zondag 16 september houdt IVN Oss een verhalenwandeling met de titel ‘De dood van de kolenbrander’ door het gebied Zevenbergen. Het thema is ‘sages, legendes en andere (volks)verhalen’. Onderweg wijzen natuurgidsen u ook op bijzondere natuur en vertellen enkele verhalen die zich afgespeeld hebben in dit gebied. De wandeltocht begint om 10 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats aan de parallelweg van de Rijksweg/begin Slabroekseweg, tussen viaduct A50 en ecoduct over de Rijksweg naar Schaijk. Let op: de verkeerssituatie daar is gewijzigd. De korte wandeling van ongeveer 3 kilometer met verhalen neemt ongeveer 2 uur in beslag. Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen. Voor meer info, kijk op www.ivn.nl-afdeling-ivn/oss.  

Infobord bij Zevenbergen

Rust midden in de drukte
Deelnemers wandelen in een interessant natuurgebiedje. Weliswaar gelegen tussen drukke verkeerswegen, maar misschien juist daardoor zeer aantrekkelijk om er eens een kijkje te gaan nemen. Wat u daar zal opvallen is het grote verschil tussen drukte/asfalt en rust/natuur. En zo afgelegen geeft mogelijk een extra dimensie aan de verhalen…! Dat staat garant voor een paar mooie uurtjes in een natuurlijke omgeving.

Het gebied is ook historisch gezien zeer interessant. De gidsen van IVN Oss maken het voor de deelnemende wandelaars nog bijzonderder door verhalen te vertellen die hier al eeuwen lang, of iets korter, verteld worden. Verhalen met meestal een historische oorsprong, maar met een flinke knipoog naar de waarheid. Degenen met stalen zenuwen, die niet gauw last hebben van slapeloze nachten, worden van harte uitgenodigd om mee te gaan dwalen. Dwalen, zoals in vroegere tijden ook Hansje Joppe, heksen, katten en andere heidebewoners dat deden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties