Regio Ravenstein - Herpen

Nader Bekeken door Veldsink-Reijers

Aanrijding? Sta even stil bij het schadeformulier

Door Veldsink-Reijers

Het schadeformulier invullen na een aanrijding is geen bezigheid waar je op dat moment veel zin in hebt. Toch is het belangrijk er de tijd voor te nemen. Na het invullen en ondertekenen kun je het document namelijk niet meer aanpassen.

Door een aanrijding kun je behoorlijk uit je doen raken, ook al is er misschien maar weinig schade. Eigenlijk wil je zo snel mogelijk naar huis. Toch moet je juist na een aanrijding even de tijd nemen om het schadeformulier in te vullen – ook als er nog geen schade lijkt te zijn. Blijf kalm, en zoek een rustige en veilige plek op en vul het samen in met degene die ook bij de aanrijding betrokken was. Zo kun je je goed concentreren op de vragen.

Waarom is het schadeformulier zo belangrijk?
Het formulier is een soort aangifteformulier voor de verzekeraar met informatie over de situatie en de betrokkenen. Daarnaast geldt het schadeformulier als bewijsstuk. Zodra jij en de tegenpartij het schadeformulier hebben ondertekend, erkennen jullie beiden dat er een aanrijding is geweest en kun je er ook niets meer aan veranderen. Maar wat nu als je een foutje hebt gemaakt? Dan is dat grof gezegd pech. Tenzij je het formulier in overleg met de ander aanpast. Zelf dingen veranderen mag niet. Bij de afwikkeling van de schade gaan verzekeraars uit van de gegevens op het schadeformulier. Je kunt dus later niet verklaren dat het anders is gegaan: je hebt het formulier immers ondertekend. Als je het ergens mee oneens bent kun je beter niet ondertekenen. Vermeld de reden dan wel bij punt 14 ‘opmerkingen’ op het schadeformulier.

Het kan ook via de app
Je kunt ook gebruikmaken van de mobielschademelden-app als vervanging voor het schadeformulier. Deze kun je downloaden via www.mobielschademelden.nl. De ondertekening gaat met een code die je via sms krijgt toegestuurd. Een voordeel is dat je eenvoudig foto’s van de aanrijding kunt uploaden. Dat geeft de verzekeraar een beter beeld van de situatie. Makkelijk is ook dat je in de app vooraf al je gegevens kunt invullen. Dan hoef je dat niet op straat te doen en ben je sneller klaar!

Heb je vragen over schade in het verkeer of over je autoverzekering? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs via 0486-415399 of ravenstein@veldsink.nl, of loop binnen bij ons kantoor De Kuiperstraat 1 in Deursen-Dennenburg.

Team Veldsink-Reijers

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties