Zeeland

20 miljoen liter water naar De Maashorst

Zwemplas Heische Tip Zeeland wordt leeggepompt

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De zwemplas op camping De Heische Tip in Zeeland wordt de komende twee à drie weken tijdelijk drooggelegd. In totaal wordt er zo’n twintig miljoen liter water weggepompt. Doel is om het zwemwater weer mooi helder te krijgen.

Het leegpompen van de recreatieplas, waarvoor zo’n 250 meter aan buizen wordt gebruikt, gebeurt eens in de tien jaar. Campingeigenaar Patrick van den Berg: “Dit doen we om het geheel op te frissen. Door de jaren heen wordt het water modderig en troebel en krijg je slibvorming.”
Ook het middenstuk van de zwemplas wordt uitgediept. “Daardoor kunnen we het beter opvangen wanneer het waterpeil in de zomer laag is. Wanneer het dieper uitgegraven is, heb je meer water en kunnen onze gasten beter zwemmen.”

Het water uit de zwemplas wordt, nadat het met een ontziltingsmachine gereinigd is, via een nabijgelegen sloot overgepompt naar De Maashorst. Wanneer de plas de komende weken is leeggepompt, komt het water vanuit de grond vanzelf weer op. Vanaf 1 april kan iedereen dan weer zwemmen bij De Heische Tip.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties