Zeeland

'Mensen om trots op te zijn'

'Zorgend Zeeland' uitgeroepen tot Smousen van het jaar 2021

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Normaal wordt elk jaar op de eerste zittingsavond van de 'Bij ons in Zèlland'-pronkzittingen van carnavalsvereniging De Smouskes de Smous van het jaar bekendgemaakt. Dit zijn mensen die vaak belangeloos veel werk verrichten voor de lokale gemeenschap, mensen door wie een dorp als Zeeland bloeit en leeft. Door de voortdurende Coronapandemie konden de pronkzittingen dit jaar niet doorgaan. Dat weerhield De Smouskes er echter niet van om toch een Smous van het jaar te kiezen, of eigenlijk Smousen van het jaar. "Dit jaar is heel 'zorgend Zeeland', alle Zeelandse mensen in de zorg die zo hard werken om de Coronapandemie het hoofd te bieden, uitgeroepen tot Smousen van het jaar 2021", laat de carnavalsvereniging weten.

Al bijna een jaar gaat de wereld gebukt onder het Coronavirus. "Maar we merken ook dat deze crisis het beste in ons dorp naar boven kan halen", geven De Smouskes aan. "Van een boodschap doen voor iemand die dat even niet kan tot het organiseren van online evenementen om verenigingen levend te houden, heel veel mensen dragen hun steentje bij."

Een groep die het al een lange tijd extra zwaar heeft en ook al bijna een jaar de schouders eronder blijft zetten zijn de Zeelandse zorgmedewerkers. "Mantelzorgers, ziekenhuismedewerkers, de thuiszorg, mensen in de gehandicapten- en ouderenzorg en ga zo maar door. Al deze mensen verdienen het om dit jaar de titel Smous van het jaar te dragen, mensen om trots op te zijn!"

Symbolische uitreiking medaille
Wanneer tijdens de pronkzitting de Smous van het jaar bekendgemaakt wordt, hoort hier altijd een mooie medaille en een bos bloemen bij. Dit jaar hebben de Smouskes dit op 14 februari, de dag van de liefde en tevens carnavalszondag, geheel volgens de geldende corona-regels aangeboden aan de medewerkers van Woonzorgcentrum Compostella in Zeeland, als symbool voor alle Zeelandse zorgmedewerkers.

|Doorsturen