Zeeland

Zeelandse zwemster Marte Vlieg presteert sterk op regionaal kampioenschap

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op 26, 27 mei en 2 en 3 juni vonden in Eindhoven de regionale zwemkampioenschappen van Zuid-Nederland plaats. Er deden maar liefst 754 zwemmers uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg mee. Namens de Udense vereniging Zeester-Meerval nam Marte Vlieg uit Zeeland deel.

Marte had zich geplaatst voor de estafetteteams van Zeester-Meerval. Voor het eerst sinds een aantal jaren, had Zeester-Meerval weer twee jeugdteams op een kampioenschap. Marte was een belangrijke factor in het plaatsen van het team voor dit kampioenschap. Het team mocht aan de bak op de 4x 100 meter vrije slag en 4x 100 meter wisselslag. In de estafette 4x 100 meter wisselslag zwom Marte de 100 meter vlinderslag, een belangrijke schakelafstand in deze estafette.
Marte zwom in de estafette 4x 100 meter vrije slag een split van 1:09,19 en verbeterde daarmee haar persoonlijk record met maar liefst 3 seconden. In de estafette 4x 100 meter wisselslag, zwom ze een split van 1:20,72 en zou ze daarmee haar persoonlijk record met een kleine 2 seconden hebben verbeterd.

Bij beide estafettes werd het team, vooraf als laatste gekwalificeerd, knap zesde. Het team verpulverde op beide estafettes haar tijd met maar liefst 6 seconden!
Marte en zwemvereniging Zeester-Meerval kunnen met een tevreden en goed gevoel terugkijken op het zwemkampioenschap.

Meer informatie: www.zeestermeerval.nl/wedstrijdzwemmen. Interesse in drie gratis proeftrainingen, meld je dan aan via secretariaat.wedstrijdzwemmen@zeestermeerval.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties