Zeeland

Ontspanningsactiviteit van zorgcoöperatie

Zeelandse mantelzorgers wandelen met wethouder

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Zorgcoöperatie Zeeland kent het programma Onder-ons-je, waarin mantelzorgers informeel met elkaar in contact komen. Donderdag 13 november stond er een wandeling op de agenda. Samen met wethouder Moritz Böhmer werd een deel van de komwandeling Het Kuierpad gelopen.

De wethouder duwde een rolstoel waar de mantelzorgers om beurten plaats in namen. De tocht liep van Compostella naar heemhuis De Hooge Raam via het prachtige Melkpad over in het groen gelegen wandelpaden die niet iedereen bekend waren. Het doel van de middag was dat de wethouder met de mantelzorger een goed gesprek had en omgekeerd, waardoor men elkaar beter leert kennen. De mantelzorgers hebben hiervan gebruikgemaakt; op toerbeurt konden ze in de rolstoel plaatsnemen en door de wethouder geduwd worden. Aan gespreksstof geen gebrek.

Goede gesprekken
Tijdens de pauze was er koffie en thee met iets lekkers gebakken door dagbesteding van Amarant. Onder leiding van wijkverpleegkundige Helma Vermeer gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over wat mantelzorg voor hem/haar betekent. De conclusie is dat mantelzorg met liefde gegeven wordt maar soms wel heel erg zwaar is. Een groot irritatiepunt van alle aanwezigen is dat de hoeveelheid administratie die de regelgeving voor ondersteuning en voorzieningen eist, een enorme hoeveelheid van de al zo kostbare tijd opslokt. Bij de gemeente heeft dit de aandacht, maar volgens de wethouder het is niet eenvoudig op te lossen.
Bij de wandeling terug naar Compostella mocht Böhmer in de rolstoel zitten. Twee jongere mantelzorgers duwden de rolstoel en het persoonlijk gesprek ging door. Na afloop werd nagebabbeld bij D'n Inloop, de ontmoetingsruimte van Zorgcoöperatie Zeeland. De organisatie kijkt tevreden terug op een fijne en ontspannen middag waarbij veel onderling gepraat is. De aanwezigheid van de wethouder werd zeer op prijs gesteld.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties