Zeeland

Zeelandse Jeugdquiz Crazy88 'helemaal top'

Door Stichting Jeugdbelangen Zeeland

ZEELAND - Zaterdag 27 februari vond de eerste Crazy88 online quiz van Stichting Jeugdbelangen Zeeland plaats. Crazy88 is bedacht als alternatief voor de Zeelandse Jeugdquiz. Kinderen uit groep 7 en 8 en jongeren tot en met 15 jaar streden online tegen elkaar. Het werd een hele happening en menig huishouden werd op zijn kop gezet. Een verslag van Marjon Bongers en Jill Biemans.

Iets na 15.30 uur ontving elk team een startpakketje. Dit werd door een aantal SJB-leden 'coronaproof' bij de deelnemende kinderen afgegeven. Naast een instructie voor deelname zat er ook iets lekkers in het pakketje. De kinderen konden daarna aan de slag met het installeren van diverse telefoonnummers en van Padlet. Exact om 18.25 uur werd de quiz online geplaatst en in tweetallen kon de jeugd thuis aan de slag met 88 ‘te gekke’ opdrachten. Opdrachten als ‘Bouw een zo hoog mogelijke toren met wc-rollen’, ‘Sla een eitje tegen je voorhoofd kapot’, ‘Vertel een mop’, ‘Bouw een totempaal’ en ‘Knuffel een boom’ kwamen voorbij. Niets was de kinderen te gek! De bedoeling was om zoveel mogelijk goede opdrachten middels foto’s en filmpjes binnen de gestelde tijd van een uur in te leveren. Er werd in totaal met 40 teams online flink gestreden.
Tussen 19.30 en 20 uur werd er flink geteld door de quizcommissie. Daarna vond de prijsuitreiking plaats via een livestream op de Instagrampagina van SJB. Meer dan 70 kijkers luisterden mee naar het live verslag van SJB-leden Yasmin en Twan, waarbij er tijdens het rijden nog wat mooie feitjes over Zeeland gedeeld werden. Met hints als ‘Waar rook is, is vuur’ werden straatnamen (zoals in dit geval De Brand) aangeduid waar het duo naar onderweg was. Wat was dit spannend! We zagen waar er werd aangebeld en wie er dus in de prijzen waren gevallen. Sommige kinderen stonden al buiten te wachten, terwijl andere kinderen gillend van de bank sprongen toen ze de deurbel hoorden. Geweldig om dit enthousiasme bij de kids te zien!

Uitslagen
De uitslag voor het basisonderwijs was als volgt: 1. Hanne en Elke-Janne; 2. Niki en Gitte; 3. Stijn en Evan. Ook onder de kids van het voortgezet onderwijs werd flink gestreden en daarbij vielen de volgende teams in de prijzen: 1. Lois en Juul; 2. Dide en Suus; 3. Hidde en Kevin. Het groepje met de eerste prijs won 2 entreekaartjes voor Toverland, de tweede prijs bestond uit 2 entreekaartjes voor bioscoop Take Ten en de derde prijs was een enorm chipspakket. Vanzelfsprekend waren alle kids zeer blij met hun prijs.

SJB kijkt samen met alle deelnemers terug op een leuke activiteit die menig huishouden op zijn kop heeft gezet. Bedankt voor ieders deelname. Door jullie enthousiasme en inzet was het helemaal top!

|Doorsturen