Zeeland

Zeelandse Ingeborg Herckenrath schildert Eva Jinek in Sterren op het Doek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND/AMSTERDAM - Zaterdag 31 oktober keert het tv-programma Sterren op het Doek terug bij omroep MAX. Presentator Özcan Akyol interviewt bekende Nederlanders, terwijl zij worden geportretteerd door een drietal kunstenaars. De eerste gast in het nieuwe seizoen is talkshow-presentatrice Eva Jinek. Een van de drie kunstenaars die haar portretteerde is de Zeelandse Ingeborg Herckenrath.

“Ik kijk al jarenlang naar Sterren op het doek. Juist omdat ik geen hyper-realistische schilder ben, leek het mij interessant om een variatie qua stijl eraan toe te voegen”, vertelt Ingeborg”, die blij was met Eva Jinek als model. “Ze is niet alleen een mooie vrouw, maar ook sterk en gevoelig. Deze persoonlijke kenmerken heb ik meegenomen in het eindportret. Tijdens het interview heb ik haar ‘live’ kunnen schetsen; ze was op dat moment geconcentreerd en bedachtzaam. Een week later ben ik in mijn atelier gaan werken aan een nieuw schilderij van Eva, daarin heb ik ook persoonlijke elementen kunnen verwerken die ze tijdens het gesprek met Özcan Akyol heeft verteld.”

Sterren op het Doek
In het tv-programma Sterren op het Doek geven verschillende prominenten geven zich over aan de doorgrondende blikken van drie schilders én de prikkelende vragen van de presentator. Wat laten ze van zichzelf zien? En wat juist niet? Aan het einde van de aflevering mag de BN’er één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden na de uitzending geveild voor het goede doel. Men kan dan een bod uitbrengen via de veilingsite www.sterrenophetdoek.nl

De spannende onthulling van de gemaakte schilderijen werd dit keer opgenomen in de eregalerij van het Rijksmuseum (foto). De aflevering van Sterren op het Doek met de Zeelandse Ingeborg Herckenrath en Eva Jinek is te zien op zaterdag 31 oktober om 20.35 uur op NPO 2.


Ingeborg Herckenrath
Ingeborg Herckenrath uit Zeeland is een eigentijdse kunstenares met een grafische achtergrond. "Ik heb een grote passie voor kleur, design en artistieke ontwerpen. Al op jonge leeftijd had ik de drang om mij creatief te uiten. Graag werk ik intuïtief en houd ervan om te experimenteren. Wel maak ik eerst een plan en compositie, daarna laat ik de verf zijn gang gaan. Ieder werk krijgt daardoor een unieke uitvoering van techniek, maar altijd in harmonie met wat het uit moet stralen. In combinatie met mijn voorbereidende werk geeft dit dus spontaniteit aan de ene kant en nauwkeurigheid aan de andere kant. In mijn grote portretten laat ik herkenbare lijnen weg zodat er alleen kleur en vorm overblijft. Hierdoor ontstaan er grote abstracte delen. Als geheel zoek ik naar positieve emotie en energie die mij raakt. Het grote formaat van mijn schilderijen (soms wel tot 2x2 meter) zorgt voor een sterke zeggingskracht in de ruimtes waar ze hangen. Reizen, mensen, natuur en andere culturen inspireren mij. Dit neem ik ook mee in mijn abstracte werken. Afwisseling van mens en natuur geven mij dagelijks inspiratie en drive om dit vorm te geven in mijn atelier. Ideeën blijven borrelen in mijn hoofd en ik heb constant de behoefte om deze uit te werken."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties