Zeeland

Zeelandse bouwtalenten plaatsen tijdscapsule bij nieuw dorpshuis

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Tien leerlingen uit Zeeland waren dinsdag 20 juli uitgenodigd op de bouwplaats van het nieuwe dorpshuis aan de Kerkstraat. Ze namen een heuse tijdcapsule mee die ze eigenhandig in het beton kwamen storten. Het is de bedoeling dat die mysterieuze capsule nog lange tijd verborgen blijft.

Nadat ze hun bouwhelm hadden opgezet gingen ze aan de slag. Eerst werd de bekisting in elkaar geschroefd. Daarna trok Niek als eerste aan de hendel om het beton te storten. Aan Neele en Isa de eer om de tijdcapsule te plaatsen. Nadat het beton netjes ontlucht was met de trilnaald, schreven de leerlingen één voor één hun voorletter in het gladde oppervlak. Het bezoek was niet compleet zonder het besturen van de grote bouwkraan, een hele gave ervaring.

Talentenklas
De talenten waren enthousiast! De helm mogen ze houden, want ze zijn de komende tijd vaker welkom om hun handen uit de mouwen te steken voor het nieuwe Dorpshuis Zeeland. Aannemer Muller Bouw zal regelmatig met het clubje op de bouwplaats aan de gang gaan. Deze tien leerlingen vormen de eerste talentenklas. Ze worden begeleid door vrijwilliger Theo Rongen en leerkracht Helène Geerts, in samenwerking met de gemeente.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties