Zeeland

Zeelander Peter Lukassen koninklijk onderscheiden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op zondag 23 juni, tijdens de jubileumreceptie in het kader van het 55-jarig bestaan van carnavalsvereniging De Smouskes in herberg D'n Brouwer, is Zeelander Peter Lukassen koninklijk onderscheiden. Landerds burgemeester Marnix Bakermans benoemde Lukassen, die afscheid neemt als voorzitter van De Smouskes, tot lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Peter Lukassen. (foto: Marc van Zuylen)

Peter Lukassen ontvangt het lintje vanwege zijn vele verdiensten voor de Zeelandse gemeenschap. Zo was hij in de periode 1980–1995 medeoprichter en bestuurslid van en vrijwilliger bij badmintonvereniging Poona Zeeland. Van 1984 tot 2018 was Lukassen bestuurslid van voetbalvereniging Festilent. Hij was onder andere organisator van het jaarlijkse familietoernooi en medeoprichter en redactielid van het clubblad De Treffers. Van 1997 tot 2006 was Peter medeoprichter, bestuurslid en lid van de raadscommissie van Progressief Landerd. Hij verrichtte daarbij allerlei hand- en spandiensten.

De Smouskes
Sinds 2003 was Peter Lukassen secretaris (tot 2015) en voorzitter van carnavalsvereniging De Smouskes. Hij was vele jaren lid van de Raad van Elf en was betrokken bij onder meer de vormgeving van de carnavalskrant, het organiseren van pronkzittingsavonden en de jaarlijkse spullenmarkt. Daarnaast was hij voorzitter van de commissie carnavalsoptocht.
In de periode 2010–2012 was Lukassen werkzaam als verslaggever bij Skyline Radio en sinds 2010 schrijft hij verslagen voor voetbalvereniging RKSV Volkel.
Tussen 2013 en 2017 was Peter medeoprichter en bestuurslid van de Verenigingskoepel Zeeland. Deze koepel behartigde de belangen van alle stichtingen, verenigingen en buurtschappen van Zeeland en had tot doel de samenwerking te stimuleren.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties