Zeeland

Zeelander Jo Manders pakt twee wereldtitels in Portugal

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND/PORTO - Dit weekend werd de grootste vogeltentoonstelling ter wereld gehouden in het Portugese Porto. Jo Manders van vogelvereniging Kleur en Zang uit Zeeland sleepte met twee van zijn vogels de wereldtitel in de wacht.

Manders nam met vijf vogels deel in Portugal. Deze werden met een speciaal daarvoor ingerichte touringcar van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers vervoerd. Een reis die een hele dag in beslag nam. De zes meegereisde convoyeurs zorgden gedurende de reis dat het de vogels aan niets ontbrak wat zeker ook meewerkt aan het succes.

Jo Manders, geen onbekende op de wereldtentoonstelling, wist beslag te leggen op twee maal goud met een Emblema Picta. Dit is een kleurrijke kleine tropische vogel. In een andere klasse van kleine tropische vogels behaalde Jo met een Indische Nonpareil ook nog twee maal zilver en brons. Er was een gigantische concurrentie in zijn klasse doordat een erg groot aantal vogels was ingeschreven. In totaal werden in Porto 25.000 vogels ingeschreven in de verschillende klassen, afkomstig uit 23 landen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties