Zeeland

Ook nominatie voor Maashorst Spelt Vereniging

Zeelander Harrie van den Elzen genomineerd voor Food to Fit Award met Snappels & Happels

Door Sergio Boutkan

ZEELAND - Harrie van den Elzen uit Zeeland is met zijn nieuwe producten Snappels & Happels genomineerd voor een Food to Fit Award. Snappels & Happels zijn gedroogde biologische fruitsnacks van fruit uit reststromen. De Food to Fit Award is een nieuw initiatief van AgriFood Capital om de innovatie in voeding en gezondheid te stimuleren en projecten zichtbaar te maken.

Naast Snappels & Happels zijn nog acht andere food & health-projecten uit Noordoost-Brabant door naar de volgende ronde, waaronder de Maashorst Spelt Vereniging. In totaal waren er tweeëndertig inzendingen. Op vrijdag 16 oktober presenteren de ondernemers hun projecten voor een onafhankelijke vakjury. De jury selecteert drie projecten voor de finale op 21 januari. De winnaar krijgt veel publiciteit, een Golden Ticket voor innovatiecoaching ter waarde van 2.500 euro en toegang tot de Food Inspiration Days 2016.

Snappels & Happels
Snappels zijn gedroogde stukjes appel die als snack in de toekomst bijvoorbeeld in de ecologische winkels kunnen liggen. Het mooie aan het product is dat het bestaat uit gedroogde appels van mindere kwaliteit. Deze producten zijn een reststroom uit de productie doordat supermarkten alleen de vlekkeloze exemplaren in het schap leggen. Naast Snappels ontwikkelt het project ook Happels, gedroogde stukjes biofruit voor in de yoghurt en ontbijtproducten. Udea van onder andere de EkoPlaza heeft al aangegeven interesse te hebben in Snappels en Happels.

Maashorst Spelt
Naast Van den Elzen is ook de Maashorst Spelt Vereniging genomineerd voor de Food to Fit award. Zij werken aan de eerste volledige speltketen, ‘van akker naar bakker’, waarbij regionaal wordt samengewerkt tussen telers, loonwerkers, molenaars, bakkers en bierbrouwers. Het moet leiden tot een gecertificeerd streekproduct. Bakkers uit de gemeente Landerd zijn betrokken bij dit initiatief dat voortkomt uit een samenwerking tussen Landerij van Tosse in Oss en de Maashorstboeren.

Heeft u ook een idee voor een Agrifoodproject?
Heeft u ook een idee voor een Agrifoodproject? Neem dan contact op met de gemeente Landerd voor informatie en ondersteuning: 0486 458 161 of michiel.ytsma@landerd.nl. Meer informatie over Agrifood Capital kunt u vinden op www.agrifoodcapital.nl

De gemeente Landerd investeert drie euro per inwoner aan Agrifood Capital. Daarvoor werken ondernemers, onderwijs en overheid regionaal samen in vernieuwende projecten. Agrifood Capital financiert mee aan de Landerdse projecten voor verduurzaming van de agrarische sector, economische stimulering en goede samenhang tussen natuur en landbouwgrond.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties