Zeeland

‘Het was een gezellig weekend vol saamhorigheid’

Zeeland wandelt ruim 75.000 euro bij elkaar tijdens SamenLoop

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De teller voor SamenLoop voor Hoop Zeeland is na 24 juni nog flink opgelopen, waardoor de eindopbrengst uitkomt op 75.319,07 euro. Dit is bij elkaar gelopen door grofweg tien procent van de Zeelandse gemeenschap. Het komt niet vaak voor dat zo’n groot deel van de samenleving zich inzet voor hetzelfde doel. De basisschoolleerlingen haalden 3.222,33 euro op met de KinderLoop. Dit bedrag wordt gebruikt voor onderzoek naar nieuwe technologieën tegen hersenstamcelkanker. De rest van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

De SamenLoop voor Hoop in Zeeland vond plaats in het weekend van 23 en 24 juni. Na meer dan een jaar voorbereiding en 24 uur wandelen werd die zondagmiddag om 14 uur het eerste bedrag bekendgemaakt: 71.095,20 euro. Daar is nadien dus nog ruim 4.000 euro bijgekomen. “Een heel mooi bedrag”, glundert penningmeester Marcel Dekkers van Stichting Project. “Het gros was wel al toegezegd, maar nog niet binnen. Dan kunnen wij het nog niet meetellen. Het gaat vooral om stortingen van teams en sponsorbedragen, maar ook nog een stukje horeca van het weekend zelf en teruggekomen borgbedragen. Alles bij elkaar levert dat toch nog een aardige duit in het zakje op. Vorige week kwam er bijvoorbeeld nog een tientje binnen. Toch fijn dat mensen de moeite nemen om het ruim twee maanden later alsnog te storten.”

Tevreden
De zes bestuursleden van Stichting Project kijken met een zeer goed en tevreden gevoel terug op de SamenLoop. “Ons doel was een gezellig en mooi weekend met veel saamhorigheid voor Zeeland”, begint voorzitter Frans van Tiel. “Daarbij waren de financiën van ondergeschikt belang. Dus dan is het mooi meegenomen dat we zo’n prachtig resultaat hebben behaald.” “Als we de reacties na afloop horen dan is onze opzet ruimschoots geslaagd”, vult Chris van Hout aan. “Het is fantastisch dat we zoveel geld hebben opgehaald in de strijd tegen kanker. Door de goede voorbereidingen en met onze ervaringen van de eerste editie, hebben we als bestuur dit keer zelf ook meer kunnen genieten van de SamenLoop. De commissies deden hun werk voortreffelijk. Heel erg fijn.”

Dankbaar
Stichting Project beseft maar al te goed dat je zonder steun een SamenLoop voor Hoop niet van de grond krijgt. “Daarom zijn we alle mensen die meegeholpen hebben heel dankbaar”, zegt Frans. “Vrijwilligers, commissieleden, bezoekers, Speciale Gasten, sponsoren, teams, noem maar op. Tegen iedereen, wie dan ook, die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan het succes zeggen wij: Bedankt!”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties