Zeeland

Prachtig resultaat SamenLoop voor Hoop

Zeeland wandelt 71.095,20 euro bij elkaar in strijd tegen kanker

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De SamenLoop voor Hoop in Zeeland kent een prachtig resultaat. Bijna 600 deelnemers verdeeld over 34 teams hebben in totaal 71.095,20 euro opgehaald in de strijd tegen kanker. De winst is echter vele malen groter dan alleen dit fantastische geldbedrag. De mensen hebben 24 uur lang samen beleefd, samen meegeleefd en samen doorgeleefd. De organisatie is trots op Zeeland, op de gemeenschap. Het leven is gevierd.

De Zeelandse jeugd had zondagochtend een eigen KinderLoop en haalde daarmee 3.222,33 euro op. Dat bedrag is bestemd voor onderzoek naar nieuwe technologieën tegen hersenstamcelkanker. De rest van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. "Wow Zeeland", zegt KWF-coördinator Ellen Kamp, "jullie hebben een mooie vierentwintig uur achter de rug. Geniet vandaag en de komende tijd nog na van wat jullie hier hebben neergezet. Waar een klein dorp groot in kan zijn."
Burgemeester Marnix Bakermans, ambassadeur van SamenLoop voor Hoop, heeft weinig aan die woorden toe te voegen. "Het was een fantastisch weekend", vindt hij. "Zeeland heeft op een zeer mooie manier bijgedragen aan de sfeer van het KWF. Het woord verbinding is veelvuldig gebruikt. De saamhorigheid is prachtig."

'Gelachen, gezongen, gehuild, gedanst'
Stichting Project, de organisatie achter de Zeelandse SamenLoop voor Hoop, is heel erg blij met het resultaat. Na meer dan een jaar voorbereiding kwam zaterdag 23 en zondag 24 juni alles bij elkaar tijdens een sfeervolle, emotionele en ook gezellige editie van de wandelestafette. "Er is gelachen, gezongen, gehuild, gedanst", zegt voorzitter Frans van Tiel. "Wat hier door alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors gepresteerd is, is meer dan een druppel op een gloeiende plaat in de strijd tegen kanker."

>> Bekijk de eerste 10 uur van de SamenLoop voor Hoop in 10 foto's <<

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties