Zeeland

Zeeland spil in netwerk internationale drugsbende

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In november 2017 ontmantelde de politie op de Graspeel in Zeeland een grootschalig amfetaminelab. Er werd ruim 52.000 liter chemicaliën gevonden, afvalresten van de productie van synthetische drugs. Dit was een record voor Nederlandse begrippen. Nu blijkt dat de loods diende als opslagplaats voor een criminele organisatie die zich bezighield met drugsproductie, -handel en -smokkel. Een groot internationaal onderzoek resulteerde de afgelopen dagen in vele arrestaties, waaronder vijf in Brabant.

(foto's: Marco van den Broek)

Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en de brandweer zijn 14 november uren bezig geweest met de ontmanteling van het amfetaminelab aan de Graspeel. De omvang van het drugslab was gigantisch en deed denken aan de hitserie Breaking Bad. Voorafgaand aan de ontdekking van de loods, werd al met enige regelmaat grote hoeveelheden drugsafval aangetroffen in het buitengebied van Zeeland. Iets dat de Landerdse burgemeester Marnix Bakermans verontrustte. Hij riep op alert te blijven.

Het onderzoek begon in 2016, toen een bedrijf uit Lommel ongewone bestellingen van chemische producten deed. De resultaten werden donderdag 11 januari bekendgemaakt door de federale politie tijdens een gezamenlijke persconferentie in het Belgische Hasselt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties