Zeeland

Binnen enkele dagen al 75 offertes aangevraagd

Zeeland loopt warm voor zonnepanelen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Een druk bezochte informatieavond en een stroom van offerte-aanvragen laten zien dat Zeeland warmloopt voor de collectieve aanschaf van zonnepanelen. De werkgroep Duurzaamheid van vereniging Initiatief Zeeland meldt dat er binnen een paar dagen al zo’n 75 offertes zijn aangevraagd bij de uitgekozen leverancier, Solar Concept uit Schaijk.

Een volle zaal belangstellenden voor de collectieve aanschaf van zonnepanelen in Zeeland.

De werkgroep van Initiatief Zeeland heeft in relatief korte tijd veel informatie verzameld over voor- en nadelen van collectieve aanschaf van zonnepanelen. Er is met veel instanties gesproken, in omliggende plaatsen zijn de ervaringen gedeeld en er zijn leveranciers benaderd. Het resulteerde uiteindelijk in een aanbod, dat op de bijeenkomst in Ambianz uit de doeken werd gedaan. De werkgroep Duurzaamheid heeft dat geheel op eigen kracht tot stand gebracht.

Er kwamen zo’n 170 mensen af op de informatieavond, die werd gepresenteerd door Annette Breimer–van der Wijst. Wethouder Moritz Böhmer voerde het woord en van de werkgroep Duurzaamheid gaven William van Stiphout, Niek Verhoeven en Luuk Coopmans uitleg hoe de werkgroep tot de voorstellen is gekomen, op welke leverancier de keuze is gevallen en welke mogelijkheden er zijn voor financiering. Twan Geurts van Kessel van Solar Concept gaf in een uitgebreide presentatie uitleg over zijn bedrijf, de werkwijze en wat het aanbod inhoudt.
In de aanloop naar de informatieavond bleek er in Zeeland al veel belangstelling te zijn. De volle zaal tijdens de informatieavond liet dat nog eens zien. Nu binnen een week al zoveel offertes zijn aangevraagd, blijkt dat Zeeland warm loopt voor deze vorm van duurzaamheid.

Het aanbod van Solar Concept geldt tot 4 september. Alle informatie over de aanschaf van zonnepanelen via Initiatief Zeeland is te lezen op www.initiatiefzeeland.nl. Daarop staat ook een inschrijfformulier.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties