Zeeland

Zeeland bruist van de activiteiten op Koningsdag

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op het evenementenplein bij sporthal De Hekel in Zeeland bruist het op Koningsdag 27 april van de activiteiten. Naast een vrijmarkt zijn er de traditionele Oranjespelen en wordt er een levend-tafelvoetbaltoernooi gehouden. Organisatie is in de vertrouwde handen van Stichting Jeugdbelangen Zeeland (SJB).

De vrijmarkt vindt dit jaar in de middag plaats van 12.30 tot 14 uur en is bedoeld voor alle kinderen. Op die manier kunnen de kinderen die op de vrijmarkt staan daarna nog aan de Oranjespelen meedoen. Opbouw van de markt is vanaf 11.45 uur. Er staan marktkramen klaar om spulletjes op uit te stallen, maar je mag natuurlijk ook zelf een kleedje meenemen. Voor de mooist versierde of meest originele kraam is er een prijsje. Je kunt je opgeven voor de vrijmarkt (alleen of met een vriendje/vriendinnetje) door je vóór 26 april in te schrijven via www.sjbzeeland.nl

Oranjespelen
Om 13 uur starten de Oranjespelen. Voor elke leeftijdsgroep is er een apart programma. Volwassenen kunnen onder het genot van een drankje genieten van de spelende jeugd en de muziek van DJ Lars.  Om 14.30 uur verricht burgemeester Marnix Bakermans een officiële handeling, waarbij de vlag gehesen wordt. Om 16.15 uur wordt de dag afgesloten.
Alle peuters en kleuters zijn welkom voor de Oranjespelen. Er is vanalles te doen zoals ponyrijden, schminken, springen en klimmen op de luchtkussens, knutselen, spelen in de zandbak en bouwen met grote legoblokken. Ook kunnen de kids genieten van een mooie toneelvoorstelling. SJB zorgt voor een glaasje ranja en wat lekkers. Inschrijven is hiervoor niet nodig.
Ook voor de kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn er weer allerlei gave Oranjespelen. Zo kun je een potje voetgolf spelen, ballondarten, een glittertattoo laten zetten of penaltyschieten tegen de Steunberen. En wat dacht je van een zo hoog mogelijke stapel kratten maken, terwijl je in de hoogte hangt? Verder is er weer een stormbaan. Voor de meest sportieve en actieve kinderen is er iets leuks te verdienen. Inschrijven is niet nodig.

Levend-tafelvoetbaltoernooi
Voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar én voor de kinderen uit groep 7 en 8 is er dit jaar een levend-tafelvoetbaltoernooi. Met teams van 5 tot 7 personen wordt er de hele dag tegen elkaar gespeeld. Wie weet kom je in de finale en ga je er met je team met de spetterende hoofdprijs vandoor. Je kunt je individueel, met een vriendje of vriendinnetje of met een volledig team opgeven via www.sjbzeeland.nl.  Doe dit vóór 14 april.

Iedereen welkom tijdens de Koningsdagactiviteiten. De bar is open en met de klanken van feestelijke muziek is het ook voor de toeschouwers genieten geblazen. Voor de kids zijn er de bekende traktatiekaarten voor drinken en wat lekkers. Meer informatie is te vinden op www.sjbzeeland.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties