Zeeland

Winkelen en ontmoeten op 14 januari in Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Wie op zoek is naar leuke aanbiedingen voor stuntprijzen, doet er verstandig aan zondag 14 januari te omcirkelen in de agenda. Die dag pakken de Zeelandse middenstand en horeca uit met een splinternieuw en sfeervol evenement: een Wintertreffen met een heuse 'Black Sunday'. Van 11 tot 16 uur zijn de meeste winkels open en is er op het kerkplein van alles te beleven en te proeven.

Het nieuwe evenement is de logische opvolger van de populaire Wintermert. “Dat was altijd gezellig”, zegt Harold van Tiel. “Het werd vanaf het begin goed gedragen, maar het was elke keer veel werk om alle kramen op te bouwen en in te richten. Zeker na de toch al drukke feestdagen eind december. Gelukkig was er nog wel behoefte om collectief iets te organiseren. Daarom zijn we gaan kijken naar een andere invulling.”

Wintertreffen
Het kerkplein wordt 14 januari omgetoverd tot een megagezellige plek waar iedereen elkaar in een feestelijke entourage kan ontmoeten en het glas kan heffen op het nieuwe jaar. “Wintertreffen, de naam zegt het eigenlijk al”, vervolgt Van Tiel. “Het is een mooie gelegenheid om elkaar de hand te geven. Niet alleen voor inwoners van Zeeland zelf, maar ook voor mensen van buiten het dorp. De mensen kunnen op het plein genieten van heerlijke winterse hapjes en drankjes voor een klein prijsje. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Leuk voor jong en oud.” Goede doelen die zich tijdens het Wintertreffen willen presenteren, kunnen zich melden bij John Eijsermans.

Stuntprijzen
Om het winterse event compleet te maken, zijn die zondag ook de winkels in het bruisende dorpshart geopend. Met een knipoog naar de razend populaire Black Friday is het dan ‘Black Sunday’ in Zeeland. “Veel winkeliers hebben nog wel ergens producten liggen die ze voor stuntprijzen aan kunnen bieden”, denkt John Eijsermans. “Januari is traditioneel de maand van de uitverkoop. Elke winkelier verzint zelf een leuke actie en stelt een mooie prijs beschikbaar. Winkels die te ver uit het centrum zitten, hebben een kraam op het plein.”
Het idee is om met een speur- of zoektocht het interessant te maken om elke winkel te bezoeken. “Het moet uitnodigend zijn om ergens naar binnen te gaan”, stelt Eijsermans. “We trakteren het winkelend publiek op spetterende aanbiedingen, klinkende kortingen en aantrekkelijke acties. De afsluiting is aan het einde van de middag op het plein. Dan worden tevens de winnaars van de prijzen bekendgemaakt.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties