Zeeland

William van Stiphout is Smous van het jaar

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SMOUZENRIJK - Tijdens de eerste pronkzitting van Bij ons in Zèlland op zaterdag 1 februari is de Smous van het jaar bekendgemaakt. Die eer valt dit jaar ten deel aan William van Stiphout. Hij is onder meer al jarenlang betrokken bij tennisvereniging Set '77 en sinds 2015 betrokken bij vluchtelingenwerk Landerd als maatschappelijk begeleider. 

William groeide op in Veghel, maar vond de liefde in Zeeland. Hij zet zich al jaren volop in voor verschillende lokale organisaties. Zo is hij al lang betrokken bij tennisvereniging Set ’77, waar hij startte in de toernooicommissie, vervolgens bestuurslid en inmiddels voorzitter is geworden. Hij is vrijwel elke dag in de weer voor de club en is de drijvende kracht achter veel projecten van de vereniging.
Sinds de start van Initiatief Zeeland is William onderdeel van het bestuur. Daar zet(te) hij zich in voor een veilige bushalte aan de Bergmaas, een collectief aanbod zonnepanelen en voor een betaalbaar woningaanbod voor jong en oud. Sinds 2015 is William tevens maatschappelijk begeleider voor vluchtelingenwerk Landerd, waarbij hij momenteel drie gezinnen uit Eritrea helpt met het financieel zelfstandig worden en met de integratie in het dorp. Tot slot zet deze bezige bij met een groot vrijwilligershart zich ook buiten Zeeland in voor Stichting Beheer Bedrijventerreinen Uden, waar hij tevens in het bestuur zit.

(foto: Pierre Damen)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Digikrant







Ook hier adverteren?

Weer



Luister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?