Zeeland

Wethouder Ben Brands maakt ruimte voor nieuw dorpshuis Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De Kerkstraat in Zeeland ondergaat de komende tijd een flinke metamorfose. Door zelf de handen uit de mouwen te steken gaf wethouder Ben Brands afgelopen week het startsein voor de sloop. Het pand waar voorheen Salt & Pepper gevestigd was gaat tegen de vlakte. Ook hielp de wethouder met het verwijderen van enkele bomen naast het Parochiehuis. (foto: LanderdFotografie, Marc van Zuylen)

Brands geniet van zijn bijdrage aan de afbraak van het oude gebouw. “De sloop betekent dat we plaats maken voor het nieuwe dorpshuis. Als het oude weg is kun je pas iets nieuws opbouwen. Maar het is mooi dat we sommige oude elementen, vooral het Parochiehuis, ook kunnen behouden in het straatbeeld.”

Groen
Dat er nu bomen weg worden gehaald betekent niet dat het minder groen wordt in de Kerkstraat. "De gemeente zal heel bewust nieuwe, inheemse bomensoorten planten zodra de bouw klaar is. Dit is zelfs in het bestemmingsplan opgenomen."

Bibliotheek tijdelijk verhuisd
De meest prominente gebruiker van het oude Parochiehuis, de bibliotheek, zal zeer binnenkort tijdelijk te vinden zijn in dorpshuis De Garf. Een hele operatie om alles netjes over te huizen. Maar dat hebben de medewerkers van Bibliotheek Zeeland er wel voor over. “We kijken uit naar een prachtige, open ruimte in het nieuwe dorpshuis!”

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties