Zeeland

Werkzaamheden Centrumplan Zeeland gaan derde fase in

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In Zeeland is gestart met fase 3 van de inrichting van de openbare ruimte in het kader van het Centrumplan.

De werkzaamheden zijn in volle gang

Van het gehele plein voor De Garf wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht.
Er wordt een regenwaterriool aangelegd en de huidige bestrating van de rijbaan, trottoirs en parkeervakken wordt vervangen door nieuw bestratingsmateriaal.
In de trottoirs worden natuursteentegels aangebracht en er worden nieuwe lichtmasten geplaatst waardoor er eenheid ontstaat met het gebied rondom het gemeentehuis en het plein tussen gemeentehuis en Jumbo. Er worden nieuwe bomen aangeplant en in de middenstrook tussen de parkeerplaatsen wordt beplanting aangebracht. De wijze van parkeren, schuine parkeervakken in combinatie met éénrichtingsverkeer, blijft gehandhaafd.

Uitvoeringsperiode
De werkzaamheden zijn gestart op dinsdag 8 oktober jl. en het streven is om voor de feestdagen deze fase afgerond te hebben. Voor alle werkzaamheden geldt dat weersomstandigheden en onvoorziene zaken kunnen leiden tot wijzigingen in de planning.

Bereikbaarheid panden en parkeren
Het plein wordt in twee fasen uitgevoerd waardoor er op het plein een aantal parkeerplaatsen beschikbaar blijven. Deze zullen echter wel wat lastiger te gebruiken zijn. Verder zijn er buiten het werkvak, langs de Kerkstraat en achter de Garf, parkeerplaatsen beschikbaar waarna men te voet de winkels kan bereiken. De winkels, appartementen en De Garf blijven te voet bereikbaar.

Het werk wordt uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Van de Wetering Infra BV uit Heesch. Informatie over de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden kan men tijdens werktijden inwinnen bij uitvoerder Albert Netten via 06-23520955 of bij de toezichthouder van de gemeente Erik Hendriks via 0486- 458111. Meer info over het centrumplan van Zeeland is verkrijgbaar bij Henk van Herpen van de afdeling Realisatie en Beheer van de gemeente Landerd via 0486–458111.

 

Sfeerbeeld van de nieuwe inrichting.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties