Zeeland

Daan Schel heeft zijn draai gevonden bij VCO

‘We hopen op een flink aantal stunts’

Door Siem van Merwijk

ZEELAND - Daan Schel (20) begon zijn voetbalcarrière in de f-jeugd van VCO, dat hij na een aantal jaar verruilde voor grote buurman Festilent. Na verschillende verhuizingen over en weer is Schel inmiddels weer een jaar terug bij de senioren van de club uit ’t Oventje en staat hij voor zijn tweede seizoen bij de vijfdeklasser. In de Arena Voetbalkrant blikt Schel vooruit op het aankomende seizoen. (foto: Matt Gerrits)

Voorafgaand aan de competitie speelde VCO net zoals iedereen een bekercampagne. Hierin was volgens Schel al direct zichtbaar dat zijn ploeg vooruit is gegaan ten opzichte van vorig jaar. “Als je ziet dat we het SES het een helft lastig maken en tegen Estria zelfs teleurgesteld zijn met een gelijkspel denk ik dat we tevreden kunnen zijn met onze seizoenstart.” Met de teleurstelling doelt Schel op het verloop van de bekerwedstrijd met de derdeklasser uit Escharen, zij tekenden in de slotfase pas voor de gelijkmaker en hielpen zodoende de bekerstunt van VCO om zeep. “Het is echt zuur om zo te verliezen. Ik voel mezelf er ook behoorlijk klote over, aangezien ik twee keer geel kreeg en mijn team zo benadeelde.”

Jonge groep
Schel komt volwassen over voor een tweedejaars senior, maar dat is volgens hem ook noodzakelijk in een jonge ploeg als VCO. “We zijn een erg jong team en ik zie erg veel potentie in deze groep, maar je moet dus ook als jonge speler al veel verantwoordelijkheden nemen.” Dat gaat volgens Schel dan ook niet altijd perfect bij zijn team: “We zijn allemaal jonge jongens, de onderlinge sturing en de acceptatie hiervan gaat mede daardoor nog wel eens fout. Daar valt nog veel winst in te behalen.”

Volgens de 20-jarige centrumverdediger speelt ook mee dat de meeste spelers elkaar al hun hele leven kennen. “Zelf ben ik op ’t Oventje geboren en dat geldt voor veel meer jongens uit de selectie, daardoor spelen de meeste al erg lang samen en zijn we ook vrienden.” Overigens vindt Schel dat dit ook juist een grote kwaliteit is van de ploeg. “We weten echt wat we aan elkaar hebben en hoe we ieders kwaliteiten het best kunnen benutten.”

Club voor iedereen
Ondanks dat VCO een kleine vereniging is spelen er toch diverse jongens van buitenaf mee in het vaandelteam. Zij zijn via vrienden of familie in ’t Oventje terechtgekomen, ‘alleen maar mooi’ vindt Schel. “Ze versterken niet alleen de selectie, ze passen ook allemaal bij het team. Dat is wat ik zo goed vindt aan VCO, iedereen is welkom en wordt hier goed opgevangen.” Hij herkent hierin ook zijn eigen verhaal. “Zelf ben ik een aantal keer om verschillende redenen vertrokken bij VCO, maar de deur stond hier altijd open voor een terugkeer.”

Stunten met VCO
Een terugkeer hoeft er volgens Schel voorlopig niet meer te komen, hij is namelijk niet van plan om nog te vertrekken bij de club. “Op dit moment heb ik echt mijn draai gevonden. Met deze groep en de huidige trainer hebben we een goed plan waardoor we het gevoel hebben dat er progressie in zit.” Mede door deze progressie hoopt Schel dat zijn ploeg zo snel mogelijk afscheid kan nemen van de onderste regionen in de vijfde klasse. “Als je ziet dat we het vorig jaar al steeds meer ploegen moeilijk wisten te maken, is het niet ondenkbaar dat het dit seizoen nog een stapje verder gaat dan dat. We moeten gewoon zorgen dat we de ploegen die gelijkwaardig zijn aan ons onder ons houden op de ranglijst.” De doelstelling is dus duidelijk, maar toch blijft Schel realistisch. “Natuurlijk ga ik niet zeggen dat we in de top 5 willen eindigen, want we hebben gewoon een loodzware competitie met misschien wel vijf of zes titelkandidaten. Maar dat maakt de vijfde klasse E juist een mooie klasse waarin wij met VCO hopelijk een flink aantal stunts kunnen uithalen!”


Selectie VCO:
Kretin Hachi
Stijn Hendriks
José Padron Hernandez
Luuk Huvenaars
Roel Huvenaars
Laurence Jans
Ismail Pijnappels
Bas Raaijmakers
Stef Rooijendijk
Joshua Santegoets
Daan Schel
Sep Schraven
Ward Somers
Bram Verbruggen
Gijs Verbruggen
Jaap Wendt
Stan van der Zwaan

Trainer:
Mario van Berkom

Leider:
Ties van der Zwaan

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties