Zeeland

Korenbloem (50 jaar) en Gompie (25 jaar) in Zeeland vieren hun jubileum in stijl

‘We gaan er echt een knalfeest van maken’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Voor bloemenspeciaalzaak De Korenbloem en kledingzaak Gompie aan de Oude Molenstraat in Zeeland is 2019 een speciaal jaar. De Korenbloem bestaat namelijk maar liefst 50 jaar, terwijl Gompie het 25-jarig jubileum viert. Het bereiken van deze bijzondere mijlpalen vieren de naast elkaar gelegen winkels op zaterdag 7 september met een gezamenlijk knalfeest, dat bol staat van de acties en festiviteiten. Iedereen is die dag tussen 9.30 en 16 uur van harte welkom.

“Begin dit jaar kwamen we al op het idee om samen ons 25- en 50-jarig jubileum te vieren”, vertellen Stephanie de Bruin van De Korenbloem en Anke Thoonen van Gompie. “We kunnen het erg goed met elkaar vinden en dat maakt het extra leuk om er gezamenlijk echt een knalfeest van te maken.”

Feestelijke dag
Op zaterdag 7 september wordt er bij De Korenbloem en Gompie een grote feesttent neergezet en is er voor jong en oud van alles te doen en te beleven. Stephanie en Anke: “Het wordt een dag vol leuke activiteiten, aanbiedingen en acties. Onze klanten zijn allemaal van harte welkom voor een drankje met wat lekkers. Verder zorgt een DJ voor de muziek, hebben we kinderanimatie en is er een schminkstudio en een springkussen.”

Aantrekkelijke acties
Maar ook in aanloop naar 7 september verkeren De Korenbloem en Gompie al volop in feeststemming. Zo zijn er bij De Korenbloem van 2 tot en met 7 september de hele week aantrekkelijke acties. Zo kunnen de kids meedoen aan een kleurwedstrijd, krijgen klanten bij aankoop een goodiebag cadeau en is er een leuke fotoactie, waarbij de makers van de drie mooiste bloemen- en/of natuurfoto’s een bloemenabonnement voor drie maanden winnen.
Gompie telt zelfs 25 dagen lang af naar de jubileumdag op 7 september. Sinds 13 augustus is er iedere dag een speciale (kortings)actie rond een van de gerenommeerde merken in de baby-, kinder- of damescollectie.


Vijftig jaar De Korenbloem: duurzaam de toekomst in

De bloemenspeciaalzaak is sinds 1969 gevestigd aan de Oude Molenstraat in Zeeland, tegenover Molen Van Aarssen - De Dageraad. Ontstaan uit het voormalige molenaarsbedrijf Van Aarssen begint de winkel onder leiding van Corrie van Aarssen als dierenspeciaalzaak, maar er komt al snel een bloemisterij bij.

In 1984 stopt Corrie met de winkel en nemen haar zoon Ger en schoondochter Hans de zaak over. Na een verbouwing wordt in 1986 de door Hans bedachte naam De Korenbloem onthuld, een verwijzing naar de producten van Van Aarssens korenmolen De Dageraad en de bloemenwinkel.
Stephanie de Bruin komt als dertienjarig meisje voor het eerst in aanraking met De Korenbloem. “Ik kwam regelmatig de vissen voeren in de winkel”, vertelt ze. Wanneer Stephanie wat ouder is, is ze steeds vaker in de winkel te vinden en helpt ze iedere zaterdag mee, onder meer met het aansnijden van de bloemen. Haar passie voor bloemen wakkert steeds verder aan en Stephanie groeit in de loop der jaren uit tot de rechterhand van Hans. Nadat Hans geleidelijk aan een stapje terugdoet, neemt Stephanie de winkel in 2011 helemaal over. “Ik heb in al die jaren veel van Hans geleerd en kan nog steeds op haar terugvallen. Dat is heel erg fijn”, zegt Stephanie.
Vanaf 2011 bouwt Stephanie De Korenbloem verder uit tot de winkel die het nu is. Een zaak waar je terecht kunt voor een uitgebreid assortiment bloemen, mooie potterie, leuke cadeau-artikelen, glaswerk en planten. Maar met name ook voor bloemwerk op maat, zoals bruidsboeketten, rouwstukken en bloemrijke aankledingen voor bijvoorbeeld een receptie of bedrijfsopening. Klanten uit de wijde regio weten De Korenbloem, dat een eigen bezorgdienst heeft, inmiddels te vinden.

Duurzaam
De Korenbloem koopt haar bloemen rechtstreeks in op de veiling in onder meer Aalsmeer. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel, geeft Stephanie aan. “Wij zijn als een van de eersten in de regio gecertificeerd als Duurzame Bloemist”, vertelt de Zeelandse trots. “Dat betekent dat een groot gedeelte van onze inkoop en bedrijfsvoering duurzaam is en dat wij onder andere bloemen inkopen met het Milieu- en Fairtradekeurmerk.”

Meer info: www.korenbloemzeeland.nl


‘Winkelen bij Gompie is iedere dag een feestje’

De zussen Petra Thoonen en Gonny Welboren staan in 1994 aan de wieg van Gompie’s Kinderhoek, gelegen aan de Puttelaar in Zeeland. De winkel groeit op die locatie uit haar jasje en verhuist daarom in 2000 naar de Oude Molenstraat.

Petra’s dochter Anke is in die tijd kind aan huis in de winkel. “Ik ben er altijd erg in geïnteresseerd geweest, was er vaak aanwezig en hielp waar het kon”, vertelt Anke, die na haar opleiding Detailhandel in 2008 medevennoot wordt van Gompie’s Kinderhoek.

Naamswijziging
In 2015 vindt een naamswijziging plaats: Gompie’s Kinderhoek wordt Gompie Baby-, kinder- & dameskleding. “Naast de naamswijziging hebben we toen ook de huisstijl aangepast en alles wat daarbij hoort”, zegt Anke, die in 2017 volledig eigenaar wordt van de zaak die dit jaar het 25-jarig bestaan viert. Een trendy winkel met mooie merken. Continu in beweging, actief op social media (4.000 volgers), regelmatig leuke activiteiten zoals een ‘mini market’ of ‘babyboom’ en vaak leuke acties.

Team Gompie
Anke Thoonen praat vol passie en enthousiasme over haar winkel. “Samen met mijn superfijne vaste collega Ester van Oort en soms wat extra handjes van anderen maken we van iedere dag een feestje! Onze werkdag is compleet als de klanten blij zijn. De kids én de ouders. En helemaal leuk is het wanneer we ‘s avonds ook nog een appje krijgen hoe mooi papa, broer of zus het vindt en hoe fijn ze zijn geholpen.”

Persoonlijke aandacht
Dat laatste is een van dé sterke punten van Gompie, geeft Anke aan. “Een klant wil persoonlijke aandacht, een eerlijk advies en een gezellige sfeer. En dat krijgen ze bij ons. Winkelen bij Gompie is iedere dag een feestje!”

Kijk voor meer info op www.gompiezeeland.nl of www.facebook.com/GompieZeeland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties